LIFESTYLE

Ideoita arkeen ja kotiin.

ARTIKKELIT

Ulukona

Pure Maku toi palan Japania keskelle Oulua

Kaupungin ravintolatarjonnan tuore tulokas tutustuttaa sushiin tottuneet oululaiset toiseen japanilaisen kulinarismin kulmakiveen, ramen-nuudeliin. Pure Maku -ravintolan kantavana ajatuksena ovat puhtaat ja simppelit raaka-aineet sekä maistuvat annokset.

Inspiraatio

Rakkaudella ympäröity tila

Riikka Forsmanin kodin ikkunoista avautuu henkeäsalpaavat näkymät Hartaanselälle. Lähes alkuperäiskuntoisesta asunnosta on kuoriutunut neljähenkisen perheen käsissä upea, tunnelmallinen koti, jossa uusi ja vanha kohtaavat.

Ulukona

Puistola Bakery houkuttelee kauppahalliin

Puistola Bakery tarjoaa syötävää ja herkkuja kaikille, jotka haluavat syödä lähiruokaa ja tukea paikallisia yrittäjiä. Laajasta valikoimasta löytyy vaihtoehtoja myös erikoisruokavaliota noudattaville.

Inspiraatio

Hirvisuon kaunis erämaatunnelma koukuttaa

Kuusamontien varrella sijaitseva karun kaunis Hirvisuo tarjoaa rentouttavan pysähdyksen kesken matkateon ja mainion paikan lintubongaukseen, luontokuvaukseen ja talvisin vaikkapa leijahiihtoon.

Inspiraatio

Kierikki kutsuu kivikauteen

Muinaisesineiden keskellä kivikorun hiominen, puusta veistetyllä ruuhella melominen ja jousiammunnan harjoitteleminen antavat välähdyksen siitä, miltä elämä kesäisenä päivänä kivikaudella on voinut tuntua.

Ulukona

Tuokiossa luotetaan aitoihin makuihin

Kahvila Tuokiossa yrittäjästä, joka ei ollut juurikaan leiponut, tulikin kondiittori. Vuosien varrella kahvila on tullut tunnetuksi kaupungin laajimmasta vegaanisesta valikoimasta ja kakkubuffetistaan. 

Ulukona

Kolo Lounge saattaa ihmiset yhteen

Simo Koskinen ja Tiia Mustonen avasivat Kolo Loungen viisi vuotta sitten. Vuosien saatossa Pakkahuoneenkatu 5:sta on tullut monelle oululaiselle toinen olohuone.

Close Menu