Emilia, 24

Maanantai 9.3.2020, Naisyrittäjien hyvinvointipäivä / BusinessAsema

”Mulla on kirpparilta löytynyt poolopaita ja Monkista pitkän metsästyksen jälkeen löytyneet farkkuhaalarit. Sitten mulla on Adidaksen sukat ja jalassa Vansit. Mun lasit on Specsaversilta. Nää on oikeesti aurinkolasien kehykset. Sit tää panta on muistaakseni Gina Tricotista. Nää mun korvakorut on ostettu Kure Storesta ja ovat Design Luode -merkkiset. Kävin hakemassa nämä korvikset samantien, kun näin niistä kuvan Instassa. Tiesin heti, että nämä on minun.”

”Ostan mieluiten vaatteet kirpparilta. Oon kauan haaveillut farkkuhaalareista. En millään löytänyt näitä käytettynä ja mulle oli iso kynnys ostaa nää haalarit Monkista. Mutta pikamuoti on niin pikaista kuin sen antaa olla, jos se vaan kestää käyttöä.”

”Pukeudun lähinnä mukaviin vaatteisiin. Viime vuosina oon tajunnut jättää sellaset hyvännäköiset, mutta epämukavat vaatteet ostamatta. Jos ne ei oo mukavat päällä, niin mä tiedän, että en tuu niitä käyttämään. En myöskään käytä esimerkiksi korkokenkiä, koska ne on mun mielestä vaan epämukavat.”

”Mulla oli yläasteella vahva punkkarityyli ja se oli tosi paljon mun juttu, vähän niinku identiteetti. Sitten kun lähdin yläasteelta, se ei enää tuntunutkaan omalta. Sen jälkeen mulla oli tosi naisellinen tyyli. Käytin jakkutakkeja, paljon kukkakuoseja ja pitsiä. Se tuntui silloin omalta jutulta. Sen jälkeen mulla oli pitkä aika, etten oikein tiennyt, miten pukeutua. Se menee varmaan niin, että aina kun löytää oman paikan maailmassa ja että mitä tekee elämällään, niin se oma tyylikin löytyy. On ihana kattoo sellasia pukeutujia, kuin vaikka gootit tai punkkarit. Ne elää niin vahvasti sitä tyyliä. Mutta se ei oo enää se tapa, miten minä ilmaisen itseäni.”

”Musta tuntuu, että kaikki tyylit on tällä hetkellä muotia ja mä toivon, että se pysyykin tämmösenä. Saan inspiraatiota somesta, kun seuraan Instagramista erilaisia vaikuttajia, joiden tyyleistä tykkään. Tosi paljon kiehtoo myös erilaiset tv-sarjat. Kun katsoo vanhoja sarjoja, niin kuin vaikka Twin Peaksia tai eka jaksoja Frendeistä, niin ne tyylit sopii tosi hyvin tähänkin päivään.”

Päivi Mäkelä

Päivi Mäkelä

Päivi on valokuvauksen, sosiaalisen median ja yrittäjyyden parissa työskentelevä kasvatustieteilijä. Päivi liikkuu kameransa kanssa Oulun kaduilla, kahviloissa ja kulttuuririennoissa, joissa voi bongata upeita katutyylejä.
Päivi Mäkelä

Päivi Mäkelä

Päivi on valokuvauksen, sosiaalisen median ja yrittäjyyden parissa työskentelevä kasvatustieteilijä. Päivi liikkuu kameransa kanssa Oulun kaduilla, kahviloissa ja kulttuuririennoissa, joissa voi bongata upeita katutyylejä.

Jaa somessa