IHIMISIÄ

Kiehtovia ja ajankohtaisia tekijöitä Oulusta ja maailmalta.

ARTIKKELIT

10 kysymystä

10 kysymystä: Silja Kejonen

Runoilija ja dramaturgi Silja Kejosen kolmas runokokoelma julkaistiin huhtikuun alussa. Myös kuvataiteilijana tunnettu Kejonen kokee, että runo ja kuvataide ovat hyvin lähellä toisiaan. Teksti: Laura JuntunenKuvat: Silja Kejonen 1. Kuka

10 kysymystä

10 kysymystä: Dimi Salo

Musiikin parissa monipuolisesti työskentelevä Dimi Salo julkaisi maaliskuun lopussa Sopivanlaiset-projektinsa. Omakustanteena toteutettu Sopivanlaiset koostuu Salon esikoisromaanista ja toisesta kokopitkästä albumista.

10 kysymystä

10 kysymystä: Eetu-Iisakki Heikkinen

Eetu-Iisakki Heikkisen sooloprojekti Iisakki syntyi halusta kirjoittaa suoraviivaisia, rehellisiä tekstejä. Iisakilta on pian luvassa myös kokonaan uutta musiikkia.

Ihimisiä

Sanoja maan alta: Mikko Heikkinen

Fernet Underground -bändissä vaikuttava Mikko Heikkinen kirjoittaa biisit puhelimeen eikä säästä tekstejä pöytälaatikkoon. Fernet Undergroundin toinen pitkäsoitto julkaistiin maaliskuun alussa.

Ihimisiä

Sanoja maan alta: Ville Vuorenmaa

Sur-rur -bändistä ja Pelkkä Väliviiva -sooloprojektistaan tunnetun Ville Vuorenmaan sanoitukset syntyvät muistikirjoihin, jotka kulkevat aina hänen mukanaan.

Ihimisiä

Sanoja maan alta: Nuusa Niskala

Seurat- ja Kirot -kokoonpanoissa vaikuttava Nuusa Niskala haluaa teksteillään taittaa kuolemisen tabua luonnetta.

Ihimisiä

Sanoja maan alta: Olli PA

Räppäri ja lauluntekijä Olli PA:n ura on ollut hänen omien sanojensa mukaan aina nousujohteinen, mutta ei breikkaava. Biisit ovat syntyneet alusta saakka suomeksi ja nimenomaan Oulun murteella.

10 kysymystä

10 kysymystä: Venla Kosonen

SEVENLA on tuore artisti, jonka kappaleissa hohkaavat henkilökohtaiset kasvuprosessit ja pohjoinen luonto. Hän esiintyy lauantaina 22. lokakuuta Tubassa

EMVT - PMMP -tribuuttiyhtye
Ihimisiä

EMVT syntyi rakkaudesta PMMP:n musiikkiin

Kuudesta oululaisesta musiikkipedagogiopiskelijasta koostuva EMVT perustettiin tribuuttina PMMP-yhtyeen musiikille. Bändi soittaa kolmannen keikkansa perjantaina 7. lokakuuta synnyinpaikassaan 45 Specialissa.

Ihimisiä

Sanoja maan alta: A. Hannula

Kantamus- ja Kuusama -bändeissä vaikuttava oululainen musiikintekijä A. Hannula on kirjoittanut lauluja ja runoja lapsesta saakka.

10 kysymystä

10 kysymystä: Aaron Gorman

Oululaistunut irlantilainen Aaron Gorman tubettaa suomalaisista myyteistä, kansantarustosta ja historiasta. Kotoutuminen on ollut helppoa, sillä kotikaupungissa ja Oulussa on yllättävän paljon yhtäläisyyksiä.

Close Menu