IHIMISIÄ

Kiehtovia ja ajankohtaisia tekijöitä Oulusta ja maailmalta.

ARTIKKELIT

Ihimisiä

Koti Oulussa, pelikenttänä maailma

Galleria Harmajassa on syyskuun ajan nähtävillä oululaisen kuvataiteilija Anni Kinnusen uusin Safewords- näyttelykokonaisuus. Mitä Oulussa eläminen ja työskenteleminen merkitsee Kinnuselle, ja onko taiteilijalla paremmat menestymisen mahdollisuudet, jos tukikohta löytyykin Etelä-Suomesta? Keskustelimme aiheesta Kinnusen ja galleristi-kuraattori Veikko Halmetojan kanssa.

10 kysymystä

10 kysymystä: Taija Jyrkäs

Pienet piirit ja hieman pessimistinen asenne – molemmat asioita, joita moni voisi pitää negatiivisina. Taide- ja kulttuurialan tuottaja Taija Jyrkäs näkee ne kuitenkin myös Oulun vahvuuksina.

10 kysymystä

10 kysymystä: Laura Nevanperä

Oulusta Turkuun muuttanut Laura Nevanperä on kuvataiteilija ja musiikintekijä, jonka sooloprojekti Laua Rip yhdistelee elektropunkia ja räppiä. Laua Ripillä on edessään kahden keikan viikonloppu Oulussa: perjantaina artistin voi nähdä Kulttuuribingon KATSO -juhlanäyttelyssä, ja lauantaina Tukikohdalla Maanalasella saundilla vol. 1 -klubilla.

10 kysymystä

10 kysymystä: Sami Aleksi Keinänen

Sami Aleksi Keinänen on kotimaista indiemusiikin kenttää seuraavalle yleisölle tuttu kasvo paitsi monista yhtyeistä, myös Sumuposauttaja -artistinimellä julkaisemastaan elektronisesta musiikista. Toukokuussa uuden albumin julkaissut Sumuposauttaja nähdään Oulussa 14.8. Pikisaaren Urbaanissa kyläjuhlassa.

10 kysymystä

10 kysymystä: Joona Hiltunen

Artistinimellä Kas Kan ja monista yhteistyöprojekteistaan tunnettu Joona Hiltunen ryhtyi yhteistyöhön runoilija Katariina Sarjan kanssa. Lopputulos saa ensi-iltansa Urbaani kyläjuhla -tapahtumassa 14. elokuuta.

10 kysymystä

10 kysymystä: Nelli Milan

Nelli Milan on saanut toisen albuminsa valmiiksi. Helsinkiin ja Berliiniin kotiutunut artisti esiintyy Oulussa Pikisaaren Urbaanissa kyläjuhlassa 14. elokuuta.

10 kysymystä

10 kysymystä: Iiri Vuorela

Raahelaislähtöinen laulaja-lauluntekijä Iiri Vuorela kokee, että rakkaus musiikkia kohtaan on annettu hänelle jo DNA:ssa.

10 kysymystä

10 kysymystä: Aki Lajunen

Aki Lajunen on Itä-Kaakkois-Suomesta, Turun ja Helsingin kautta Ouluun muuttanut kulttuurin sekatyömies. Hän keskittyy tällä hetkellä erityisesti maalaamiseen ja kirjoittamiseen. Lajusen viimeisin taidenäyttely oli katsottavissa Piki Me Up! -galleriassa kesäkuun alussa.

Ihimisiä

Uusi Rakkaus kirmaa heinäkuussa Qstockin Oulu-lavalle

Qstock julkaisi uusia artistikiinnityksiä eilen keskiviikkona. Yksi Oulu-lavan valtaavista esiintyjistä on kuusihenkinen oululaisyhtye Uusi Rakkaus, jonka debyyttisingle Hullunkiilto julkaistiin toukokuun puolessa välissä.

Close Menu