IHIMISIÄ

Kiehtovia ja ajankohtaisia tekijöitä Oulusta ja maailmalta.

ARTIKKELIT

Ihimisiä

Pedaalimaailmassa eletään nyt käsityöläisyyden kukoistuskautta

Oululaisen efektipedaalifirma Pochardin käsityöpajassa valmistuu pedaaleita, jotka saisivat Väinämöisen kanteleenkin soimaan uudella tavalla. Yrittäjä Olli Heikkinen ei kaipaa isoa firmaa vaan tekee mieluummin asioita, jotka häntä kiinnostavat.

10 kysymystä

10 kysymystä: Asta Salomaa

Asta Salomaa opiskeli musiikkikasvattajaksi, mutta löysi paikkansa taiteen ja kulttuurin mahdollistajana tuottajan työssä. Tällä hetkellä hän työskentelee unelmatyössään Oulu2026-hankkeessa, toimii Radio Helsingin kirjeenvaihtajana ja ilmaisee itseään neulomalla sukkia.

Ihimisiä

Koti Oulussa, pelikenttänä maailma

Galleria Harmajassa on syyskuun ajan nähtävillä oululaisen kuvataiteilija Anni Kinnusen uusin Safewords- näyttelykokonaisuus. Mitä Oulussa eläminen ja työskenteleminen merkitsee Kinnuselle, ja onko taiteilijalla paremmat menestymisen mahdollisuudet, jos tukikohta löytyykin Etelä-Suomesta? Keskustelimme aiheesta Kinnusen ja galleristi-kuraattori Veikko Halmetojan kanssa.

10 kysymystä

10 kysymystä: Taija Jyrkäs

Pienet piirit ja hieman pessimistinen asenne – molemmat asioita, joita moni voisi pitää negatiivisina. Taide- ja kulttuurialan tuottaja Taija Jyrkäs näkee ne kuitenkin myös Oulun vahvuuksina.

10 kysymystä

10 kysymystä: Laura Nevanperä

Oulusta Turkuun muuttanut Laura Nevanperä on kuvataiteilija ja musiikintekijä, jonka sooloprojekti Laua Rip yhdistelee elektropunkia ja räppiä. Laua Ripillä on edessään kahden keikan viikonloppu Oulussa: perjantaina artistin voi nähdä Kulttuuribingon KATSO -juhlanäyttelyssä, ja lauantaina Tukikohdalla Maanalasella saundilla vol. 1 -klubilla.

10 kysymystä

10 kysymystä: Sami Aleksi Keinänen

Sami Aleksi Keinänen on kotimaista indiemusiikin kenttää seuraavalle yleisölle tuttu kasvo paitsi monista yhtyeistä, myös Sumuposauttaja -artistinimellä julkaisemastaan elektronisesta musiikista. Toukokuussa uuden albumin julkaissut Sumuposauttaja nähdään Oulussa 14.8. Pikisaaren Urbaanissa kyläjuhlassa.

10 kysymystä

10 kysymystä: Joona Hiltunen

Artistinimellä Kas Kan ja monista yhteistyöprojekteistaan tunnettu Joona Hiltunen ryhtyi yhteistyöhön runoilija Katariina Sarjan kanssa. Lopputulos saa ensi-iltansa Urbaani kyläjuhla -tapahtumassa 14. elokuuta.

10 kysymystä

10 kysymystä: Nelli Milan

Nelli Milan on saanut toisen albuminsa valmiiksi. Helsinkiin ja Berliiniin kotiutunut artisti esiintyy Oulussa Pikisaaren Urbaanissa kyläjuhlassa 14. elokuuta.

10 kysymystä

10 kysymystä: Iiri Vuorela

Raahelaislähtöinen laulaja-lauluntekijä Iiri Vuorela kokee, että rakkaus musiikkia kohtaan on annettu hänelle jo DNA:ssa.

10 kysymystä

10 kysymystä: Aki Lajunen

Aki Lajunen on Itä-Kaakkois-Suomesta, Turun ja Helsingin kautta Ouluun muuttanut kulttuurin sekatyömies. Hän keskittyy tällä hetkellä erityisesti maalaamiseen ja kirjoittamiseen. Lajusen viimeisin taidenäyttely oli katsottavissa Piki Me Up! -galleriassa kesäkuun alussa.

Ihimisiä

Uusi Rakkaus kirmaa heinäkuussa Qstockin Oulu-lavalle

Qstock julkaisi uusia artistikiinnityksiä eilen keskiviikkona. Yksi Oulu-lavan valtaavista esiintyjistä on kuusihenkinen oululaisyhtye Uusi Rakkaus, jonka debyyttisingle Hullunkiilto julkaistiin toukokuun puolessa välissä.

Close Menu