IHIMISIÄ

Kiehtovia ja ajankohtaisia tekijöitä Oulusta ja maailmalta.

ARTIKKELIT

Ihimisiä

Hanna-Kaija Takalo syventyy ihmisyyteen

Oululainen tanssitaiteilija Hanna-Kaija Takalo haluaa käsitellä taiteessaan ihmisyyttä ja sen nurjaa puolta. Taiteilijaa eteenpäin vieviä voimia ovat avoimuus, uteliaisuus ja pelottomuus.

10 kysymystä

10 kysymystä: Eeva Maria al-Khazaali

Oululainen runoilija Eeva Maria al-Khazaali käsittelee juuri julkaistussa runokokoelmassaan naisen asemaa, paikkaa ja identiteettiä 2000-luvun alun taideyhteisöissä. Seuraavassa elokuvakäsikirjoituksessaan hän aikoo lähteä purkamaan mielenterveyshäiriöiden stigmaa.

10 kysymystä

10 kysymystä: Niko Konttinen

Oululaislähtöinen muusikko Niko Konttinen hyppäsi tuntemattomaan siirtyessään soolouralle. Ensi vuonna julkaistavan esikoisalbumin kantavia teemoja tulevat olemaan Itsensä löytäminen ja uskallus olla oma itsensä.

Ihimisiä

Taiteilija Heidi Toivaisen töitä värittää spontaanius

Heidi Toivainen on ollut jo kymmenen vuoden ajan täysipäiväinen taiteilija, vaikka alun perin hän päätyikin alalle sattumalta. Toivaisen mukaan taiteessa tärkeintä on olla oma itsensä ja uskoa siihen, mitä tekee.

10 kysymystä

10 kysymystä: Anniina Holappa

Valokuvataiteilija ja kuvataiteiden opettaja Anniina Holappa pyrkii ymmärtämään sekä itseään että maailmaa omakuviensa kautta. Holapan uusimman Study of Selves -näyttelyn avajaisia vietetään sunnuntaina Kulttuurikiihdyttämö TILA:n galleria TASO:ssa.

Ihimisiä

Bom Lulu – yhden biisin projektista bändiksi

Juuri ensimmäisen singlensä julkaissut Bom Lulu sai nimensä kirjoitusvirheestä, eikä sitä ole oikeastaan koskaan edes perustettu. Metallista suomirockia soittavan oululaisbändin kokopitkä albumi julkaistaan 30. lokakuuta ja uutta musiikkia luvataan myös ensi keväälle.

10 kysymystä

10 Kysymystä: Juho Ylitalo

Konemusiikki vei Juho Ylitalon mukanaan jo 2000-luvun alussa. Nyt hän iloitsee skenen kasvavasta suosiosta.

10 kysymystä

10 kysymystä: Heidi Huotari

Monialataiteilija ja anarkistimartta Heidi Huotari haluaa tehdä taidetta, joka herättää tunteita.

10 kysymystä

10 kysymystä: Pauli Pietilä

Sanataiteilija Pauli Pietilä kiertää aktiivisesti sanataidelavoja ja kirjoittaa tällä hetkellä ensimmäistä runokirjaansa. Syvällisten sanoitusten takana piilee liminkalaislähtöinen taiteilija, joka ruokkii luovuuttaan pitämällä aistinsa herkkinä sekä pysymällä kaukana kyynisyydestä.

10 kysymystä

10 kysymystä: Joonatan Rajala

Metal punk -bändi Bonehunterin kitaristi Joonatan Rajala kuuntelee häpeilemättä Rihannaa ja Nicki Minajia, työstää omaa ambient-musiikkiprojektia ja aikoo julkaista vielä tänä syksynä myös elektronista tanssimusiikkia.

10 kysymystä

10 kysymystä: Eetu Viita

Muusikko ja runoilija Eetu Viita kirjoittaa paljon menetyksestä, kaipuusta ja ikävästä. Kirjoittaminen antaa keinon purkaa pahaa oloa ja sanoittaa aiheita, joista ei oikeastaan halua puhua.

Close Menu