IHIMISIÄ

Kiehtovia ja ajankohtaisia tekijöitä Oulusta ja maailmalta.

ARTIKKELIT

10 kysymystä

10 kysymystä: Iida Homanen

Monialaiselle taiteen ja kulttuurin tekijä Iida Homaselle tärkeimpiä luovan ilmaisun väyliä ovat runous, kirjoittaminen sekä sanoitusten tekeminen musiikkiprojekteihin. Homasen esikoisrunokokoelma Kullanhohtoinen Keinu julkaistaan ensi keväänä.

10 kysymystä

10 kysymystä: Kati Hiltunen

Esikoiskirjailija, runoilija Kati Hiltusta viehättää kirjoittamisessa eletyn elämän kuvaaminen ja leikittely runon puhujan roolilla.

10 kysymystä

10 kysymystä: Oskari ”Don Poro” Tuohimaa

Oululainen taiteilija Oskari Tuohimaa eli Don Poro on ollut mukana Snoop Doggin taiteilijatiimissä ja saanut töitään nimekkäiden rap-artistien seinille. Nyt hänen teoksiaan nähdään Ullakolle avautuvassa näyttelyssä.

10 kysymystä

10 kysymystä: Sara Ahola

Kuvataiteilija Sara Aholan teoksissa toistuvat usein symbolit, mystiikka, satumaiset tarinat ja vahvat naiset. Aholan Höyhensaaret-näyttely on esillä Hollihaan taidekontissa perjantaihin saakka.

Ihimisiä

Hanna-Kaija Takalo syventyy ihmisyyteen

Oululainen tanssitaiteilija Hanna-Kaija Takalo haluaa käsitellä taiteessaan ihmisyyttä ja sen nurjaa puolta. Taiteilijaa eteenpäin vieviä voimia ovat avoimuus, uteliaisuus ja pelottomuus.

10 kysymystä

10 kysymystä: Eeva Maria al-Khazaali

Oululainen runoilija Eeva Maria al-Khazaali käsittelee juuri julkaistussa runokokoelmassaan naisen asemaa, paikkaa ja identiteettiä 2000-luvun alun taideyhteisöissä. Seuraavassa elokuvakäsikirjoituksessaan hän aikoo lähteä purkamaan mielenterveyshäiriöiden stigmaa.

10 kysymystä

10 kysymystä: Niko Konttinen

Oululaislähtöinen muusikko Niko Konttinen hyppäsi tuntemattomaan siirtyessään soolouralle. Ensi vuonna julkaistavan esikoisalbumin kantavia teemoja tulevat olemaan Itsensä löytäminen ja uskallus olla oma itsensä.

Ihimisiä

Taiteilija Heidi Toivaisen töitä värittää spontaanius

Heidi Toivainen on ollut jo kymmenen vuoden ajan täysipäiväinen taiteilija, vaikka alun perin hän päätyikin alalle sattumalta. Toivaisen mukaan taiteessa tärkeintä on olla oma itsensä ja uskoa siihen, mitä tekee.

10 kysymystä

10 kysymystä: Anniina Holappa

Valokuvataiteilija ja kuvataiteiden opettaja Anniina Holappa pyrkii ymmärtämään sekä itseään että maailmaa omakuviensa kautta. Holapan uusimman Study of Selves -näyttelyn avajaisia vietetään sunnuntaina Kulttuurikiihdyttämö TILA:n galleria TASO:ssa.

Ihimisiä

Bom Lulu – yhden biisin projektista bändiksi

Juuri ensimmäisen singlensä julkaissut Bom Lulu sai nimensä kirjoitusvirheestä, eikä sitä ole oikeastaan koskaan edes perustettu. Metallista suomirockia soittavan oululaisbändin kokopitkä albumi julkaistaan 30. lokakuuta ja uutta musiikkia luvataan myös ensi keväälle.

Close Menu