IHIMISIÄ

Kiehtovia ja ajankohtaisia tekijöitä Oulusta ja maailmalta.

ARTIKKELIT

Ihimisiä

Säveliä Tuirasta

Oulussa on rikas ja runsas musiikin tekemisen ja tuottamisen kenttä. Tuiralaisen Henri Arvolan kodissa tuotetaan ja miksataan kotimaisten artistien musiikkia.

10 kysymystä

10 kysymystä: Ville Larkkonen

Ville Larkkosen valokuvanäyttely Kaiho on esillä Hollihaan puiston Taidekontissa. Filmikuvista koostuva näyttely sisältää valokuvia Oulusta, Hailuodosta ja Jyväskylästä, mutta myös Venäjältä ja Keski-Aasiasta. Näyttelyn kantava voima on tuplavalotus.

10 kysymystä

10 kysymystä: Kati Niemi

Kati Niemi, artistinimeltään Katnes, on tuore, oululainen laulaja-lauluntekijä, jonka ensimmäinen single Drop the mask julkaistaan perjantaina 2.4. Kappaleen juuret löytyvät Norjasta, Keipen-vuoren huipulta.

Ihimisiä

QWÄLENIN TEKEMISESSÄ VAARA ON LÄSNÄ JA KUULTAVISSA

Oululainen Black metal-bändi Qwälen onnistui soittamaan itsensä italialaisen Time to Kill – Recordsin talliin tapaamatta levy-yhtiön setiä kertaakaan kasvotusten. Kansainvälisestikin noteerattu debyyttialbumi pamahti kansalaisten kuultavaksi helmikuun puolessa välissä.

10 kysymystä

10 kysymystä: Mirjami Mäkelä

Mirjami Mäkelä loi Varjakkaan Talvisen Taidepolun, sillä hän halusi tarjota kaikille mahdollisuuden tehdä taidetta matalalla kynnyksellä. Taidepolku on kierrettävissä 28.3. saakka.

Ihimisiä

Sonja Arstio kirjoittaa päämäärätietoisesti ja tyylilleen uskollisena

Sonja Arstio päätti yli seitsemän vuotta sitten voittaa Suomen ehkäpä arvostetuimman kirjoituskilpailun. Vuonna 2020 Arstio viimein sijoittui jaetulle ensimmäiselle sijalle J.H. Erkon kirjoituskilpailussa. Nyt hän haluaa kirjailijaksi, joka murtaa raja-aitoja taide- ja viihdekirjallisuuden väliltä.

10 kysymystä

10 kysymystä: Liisa Louhela

Liisa Louhelan esikoisromaani julkaistiin helmikuussa 2021. Teoksen julkaisua juhlitaan ValveLivessä maanantaina 8. maaliskuuta.

Ihimisiä

Herttaniemen musiikki syntyy sisältö edellä

Oululainen Herttaniemi julkaisi debyyttisinglensä viime vuoden elokuussa. Kuudesta ammattilaismuusikosta koostuva yhtye kuvailee musiikkiaan folkahtavaksi popiksi, jonka sekaan on roiskittu modernin nykymusiikin elementtejä ja old school-tyyppistä rahinaa.

10 kysymystä

10 kysymystä: Niina Jortikka

Kaupunkikulttuurin käsityöläinen Niina Jortikka on mukana monen oululaisen tapahtuman ja ilmiön taustajoukoissa. Jortikka uskoo, että kaiken keskiössä on yhteisöllisyys. Niinpä hän haluaa inspiroida myös muita osallistumaan ja verkostoitumaan, matalalla kynnyksellä.

10 kysymystä

10 kysymystä: Carmen Kekki

Carmen Kekki on tanssija ja tanssinopettaja, joka maalaa ja inspiroituu kehojen kauneudesta. Hänelle on tärkeää, että luomistyö säilyy hauskana ja yllätyksellisenä leikkinä.

10 kysymystä

10 kysymystä: Jesse Heikkinen

Oululaislähtöisen muusikko Jesse Heikkisen Iterum Nata -sooloprojektin kolmas levy julkaistiin marraskuussa. Heikkiselle oman synkän puolen tunnistaminen on väylä estottomaan itseilmaisuun.

Close Menu