KULTTUURI

Ilmiöitä, ajatuksia ja arvioita suoraan aallonharjalta.

ARTIKKELIT

Ilmiö

Veeran Verstaalla luovuus saa kukoistaa

Veeran Verstas on taidepaja oululaisille nuorille aikuisille. Ohjaajat itse näkevät pajatoiminnan eräänlaisena unelmien taidekouluna, joka Oulusta muuten puuttuu.

Ilmiö

Baaritiskillä ruudun välityksellä

Kun oululainen 1bar joutui keväällä sulkemaan ovensa koronapandemian takia, baarin työntekijät löysivät uuden tavan olla kontaktissa ulkomaailmaan.

Ilmiö

Ravintolakokista ohjelmistotestaajaksi

Kymmenen vuoden työuran jälkeen Ville Pietarila vaihtoi ravintolakokin tehtävät ohjelmistoalaan. Tie uuteen ammattiin avautui oululaisen Prove Akatemian kautta. Päätös alanvaihdosta oli vaikea, mutta lopulta täysin oikea.

Arviot

Arvio: Lanai Tuba Food & Loungessa 13.11.2020

Oululaisyhtye Lanai esiintyi Tubassa duona. Keikka oli klassinen ”hankalaa toista albumia” -enteilevä esiintyminen, jonka ilmeinen tarkoitus oli testata uutta materiaalia elävän yleisön edessä, kirjoittaa Samuli Paitsola arviossaan.

Ilmiö

Kun omaa sukupuolta joutuu odottamaan vuosia

Sukupuolivähemmistöjen hoitoa Suomessa vaivaavat etenkin uuvuttava ja hidas diagnoosiprosessi sekä terveydenhuollon ammattilaisten kokemattomuus. Pelkona on, että uudistusaikeista huolimatta ongelmiin ei ole luvassa tarpeeksi tehokkaita ratkaisuja.

Close Menu