KULTTUURI

Ilmiöitä, ajatuksia ja arvioita suoraan aallonharjalta.

ARTIKKELIT

Arviot

Arvio: Lanai Tuba Food & Loungessa 13.11.2020

Oululaisyhtye Lanai esiintyi Tubassa duona. Keikka oli klassinen ”hankalaa toista albumia” -enteilevä esiintyminen, jonka ilmeinen tarkoitus oli testata uutta materiaalia elävän yleisön edessä, kirjoittaa Samuli Paitsola arviossaan.

Ilmiö

Kun omaa sukupuolta joutuu odottamaan vuosia

Sukupuolivähemmistöjen hoitoa Suomessa vaivaavat etenkin uuvuttava ja hidas diagnoosiprosessi sekä terveydenhuollon ammattilaisten kokemattomuus. Pelkona on, että uudistusaikeista huolimatta ongelmiin ei ole luvassa tarpeeksi tehokkaita ratkaisuja.

Arviot

Arvio – Bom Lulu: Uuteen Satamaan

Oululaisen Bom Lulun kokopitkä albumi julkaistiin 30. lokakuuta. Lyhyestä kestostaan huolimatta levyn kuuntelemisesta tulee musiikillisesti ylensyönyt olo, kirjoittaa Samuli Paitsola arviossaan.

Ilmiö

Kauhumaraton käynnistyy Iissä

Tulevana viikonloppuna järjestettäviä IIK!!-kauhuelokuvafestivaaleja juhlitaan jo 19. kertaa. Tulevana viikonloppuna järjestettäviä IIK!!-kauhuelokuvafestivaaleja juhlitaan jo 19. kertaa. Luvassa on nostalgiaa, uutuuksia sekä elokuvia eri puolelta maailmaa.

Ilmiö

Vinyylit palasivat pyörimään levylautasille

Vinyylilevyjen nostalginen rahina on tavoittanut viime vuosina myös nuoremmat musiikin kuluttajat. Vinyyleissä kiehtovat hyvän äänenlaadun lisäksi kokonaisvaltainen kokemus ja pieni vaivan näkeminen sen tavoittamiseksi.

Oulu tutuksi

Vaara – Symboli muuttuvalle Oululle

Tulevaisuuden Oulu on tiiviimpi, urbaanimpi ja kasvaa ennen kaikkea ylöspäin. Nämä muutokset ovat erityisen hyvin nähtävillä Vaaran kaupunginosassa. Uutuuttaan hohtavien tornien lisäksi alueelta löytyy myös kaupungin merkittävimpiä jugend -kohteita.

Ilmiö

Runous on nyt rikkaampaa kuin koskaan

Sanataide yhdistelee nykyaikana niin tekstiä, ääntä kuin videotakin. Tekstilajit vaihtelevat räpistä haikuun, ja runouteen voi törmätä missä tahansa. Oulussa sanataide on elävää ja värikästä, mutta kaipaa lisää näkyvyyttä.

Oulu tutuksi

Katsaus Vaaran alueen antikvariaatteihin

Lähdimme kierrokselle Vaaran alueen eli Oulun rautatieaseman ympäristön antikvariaatteihin: Aseman divariin, Ale-kirjaan ja Antikvaarinen kirjakauppa Ajaton aikaan.

Close Menu