KULTTUURI

Ilmiöitä, ajatuksia ja arvioita suoraan aallonharjalta.

ARTIKKELIT

Tapahtumat

Koiteli Elää juhlii pyöreitä vuosia

Kiimingissä, Koitelinkosken kupeessa, järjestetään tulevana viikonloppuna jo kymmenes Koiteli Elää -festivaali. Festari jouduttiin viime vuonna perumaan monen muun massatapahtuman tavoin koronapandemian vuoksi, mutta ohjelmisto saatiin siirrettyä lähes muuttumattomana vuodelle 2021.

Tapahtumat

Urbaani kyläjuhla saapuu ihastuttavaan Pikisaareen

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Urbaani kyläjuhla -tapahtuma nostaa esiin monipuolisen kattauksen Ouluun sidoksissa olevia esiintyjiä. Luvassa on ohjelmaa esimerkiksi musiikin, runouden ja tyylin saralta.

Tapahtumat

Varjofestivaali tarjoaa nautintoja kaikille aisteille

Koronapandemia ajoi Varjofestivaalin viime vuonna keskustan alueelta väljemmille vesille Kuusisaareen. Ratkaisu osoittautui onnistuneeksi: tämän vuoden Varjot levittäytyy jälleen Kuusisaaren vehreisiin maisemiin elokuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Tapahtumat

Titta på Tuira nostaa esille Tuiran kauneutta

Tuiran oma korttelijuhla Titta på Tuira toteutetaan tänä kesänä hieman aiemmista vuosista poikkeavalla tavalla. Luvassa on kuitenkin jälleen runsas ja monipuolinen ohjelmisto, joka levittäytyy eri puolille Tuiraa.

Arviot

Arvio – Boar: Hulluuden mandala

Vihaisia riffejä läpsyy kuulijan naamalle, mutta dynamiikkaa löytyy kuitenkin sen verran, että korvat eivät mene tukkoon. Perinteisimmillään Boar kuulostaa aavistuksen amerikkalaisbändi Mastodonilta, kirjoittaa Samuli Paitsola arviossaan.

Ilmiö

Taidetta kadunkulmalta – sanomalehti taiteen julkaisualustana

Kulttuuritalo Valveen edessä olevasta sanomalehtiautomaatista on voinut helmikuusta saakka ostaa taidejulkaisuja. Automaatin taustalla toimii Photobooks from Finland -yhteisö. Viimeinen lehti nimeltään Yö ja Elämä on hankittavissa 4. heinäkuuta saakka.

Tapahtumat

PIKI me up! on taiteen ja kaupunkikulttuurin riemujuhlaa

Oulun Pikisaaressa on vietetty viisipäiväistä PIKI me up! -multitaidetapahtumaa. Kaikille avoin ja maksuton tapahtuma nostaa esille taiteen eri muotoja ja Pikisaaren potentiaalia tapahtumien ja kulttuurin kehtona.

Oulu tutuksi

Kahden todellisuuden Kaukovainio

Kaukovainio on 1960- ja 70-lukujen lähiörakentamisen tyyppiesimerkki. Aikoinaan metsälähiöt kykenivät aidosti parantamaan niihin muuttaneiden ihmisten elämänlaatua, mutta sisälsivät ajoittain myös piirteitä tunkkaisesta sosiaalisesta segregaatiosta. Nykyisin Kaukovainion kaltaiset lähiöt etsivät paikkaansa muuttuvassa maailmassa.

Close Menu