Fingersoft luottaa Oulun omaperäiseen kaupunkikulttuuriin

Kaupallisessa yhteistyössä Fingersoft

Oululainen pelialan yritys Fingersoft täyttää tänä vuonna 10 vuotta. Yritys haluaa olla tukemassa oululaista kulttuuria, sillä nykypäivän osaajia houkuttaa työn lisäksi monipuoliset vapaa-ajanviettomahdollisuudet. Fingersoftilla tiedetään, että mielekäs arki tukee hyvinvointia elämän jokaisella osa-alueella. 

Teksti ja kuvat: Johanna Mattola

Aleksanterinkadun toimitilat aukeavat houkuttelevana eteen, kun astutaan pääovesta sisään. Tilasta on aistittavissa, että nyt ei olla ihan perinteisessä toimistossa, jossa hakataan näppäimistöä otsa kurtussa. Tilaa hallitsevat biljardipöytä, iso kulmasohva, viherkasvit ja värikkäät julisteet seinillä.  

Fingersoftin markkinointipäällikkö Sami Saari on muuttanut kahdeksantoista vuotta sitten Kokkolasta Ouluun. Hän on työskennellyt yrityksessä tasan viisi vuotta, eli puolet sen olemassaolosta. 

“Tuolloin vuonna 2017 olin talon 34. työntekijä ja nyt meitä on jo yli sata”, Saari summaa. 

Saari vastaa työssään pääasiassa Fingersoftin kommunikoivasta markkinoinnista. Hän on yhteydessä tiiviisti pelaajayhteisön kanssa, ja hänen tehtäviinsä kuuluu muun muassa tiedottaa uusista peleihin liittyvistä tapahtumista.  

Fingersoft muutti nykyisiin toimitiloihin 2017. Aiemmin tilat olivat Oulun yliopiston arkkitehtiopiskelijoiden käytössä.

“Meillä on yhteys yli 80 000 pelaajaan Discordin viestintäsovelluksen kautta. Siellä pelaajat antavat palautetta ja järjestävät omia kisojaan”, kertoo Saari yritykselle tärkeästä yhteisöstä. 

Oulun toimipisteen lisäksi Fingersoftilla on toinen toimipiste Helsingissä. Siellä työskentelee vaihtelevasti vähän alle kymmenen henkilöä, joista osa on muuttanut sinne Oulusta. Rekrytoinnin kannalta on ollut tärkeää, että työtä voi tehdä myös pääkaupungista käsin.

“Haluamme kaikin tavoin mahdollistaa työntekijöiden pysymisen meillä. Vaikka hybridityö onnistuu nykyään mistä tahansa niin on kiva, että on mahdollisuus työskennellä myös toimistosta käsin”, Saari kertoo.

Enemmän vapaa-aikaa ilman ammatillisia menetyksiä 

Fingersoft ylitti uutiskynnyksen syksyllä 2021 työaikakokeilullaan. Aluksi puolivuotiseksi tarkoitettu kokeilu on saanut sittemmin jatkoa toiset kuusi kuukautta. Saatujen tulosten perusteella tullaan päättämään, tuleeko käytännöstä pysyvä. Halutessaan Fingersoftilla voi tehdä siis 80 % työaikaa 90 % palkalla. 

“Emme usko, että työn tulokset laskevat samassa suhteessa kuin työaika. Tietotyö on luonteeltaan hyvin toisenlaista kuin suorittava työ”, perustelee Saari kokeilun syitä. 

Hill Climb Racingia ladataan edelleen paljon ja vuonna 2021 pelillä oli keskimäärin yli 4 miljoonaa käyttäjää päivittäin.

Vapaa-ajan lisääntyessä ihmiset ovat levänneempiä. Fingersoftilla on myös huomattu, että motivaatio työntekoon paranee, kun yritys tekee tällaisen kädenojennuksen. Yrityksen työntekijöillä on lisäksi mahdollisuus käydä työaikana työpaikan omalla kuntosalilla tai vaikkapa hierojalla. 

“Meillä on pyritty siihen, että ihmistä ei rangaista siitä, että hän pyrkii huolehtimaan itsestään”, Saari toteaa. 

Eläväinen kaupunkikulttuuri lisää vetovoimaa 

Oulu on jo pitkään tunnettu lapsi- ja perheystävällisenä kaupunkina. Verrattuna muihin Suomen suurimpiin kaupunkeihin täällä on edullista elää. Fingersoftilla on alettu miettimään enemmän myös sitä, mitä luovan alan ammattilaiset kaipaavat asuinpaikaltaan nyt ja tulevaisuudessa. 

“Moni kaipaa kaupunkimaisempaa elämää. Halutaan asua keskustassa ja käydä paljon ulkona. Se, että Oulussa tapahtuu paljon erilaisia juttuja luo houkuttelevan ympäristön. Tänne muuttamisen ei pitäisi tuntua luopumiselta”, Saari puhelee. 

Fingersoftin sponsorointi pelialan sisällä on melko ilmeistä. Kulttuuritoiminnan tukeminen puolestaan näyttäytyy poikkeuksellisempana tekona. Yritys on ollut aiemmin tukemassa muun muassa Varjofestivaalia ja Lumo-valofestivaalia. Tämä trendi ja kumppanuuksien tukeminen jatkuu myös tulevaisuudessa. 

“Mitä houkuttelevampi Oulu on kaupunkina, sitä parempi myös Fingersoftille”, Saari tiivistää. 

Ei kilpailua Helsingin kanssa 

Sami Saari on seurannut oululaisen kaupunkikulttuurin muutosta ja kehitystä kahdeksantoista vuotta. Hänen mielestään Oulun tulisi säilyttää oma rento identiteettinsä. 

“Oululaiset viihtyvät paikoissa, jotka ovat vähän kotikutoisia ja rouheita. Meidän tulee säilyttää tuo persoonallisuus – Helsingin kanssa on turha kilpailla”, hän hymähtää. 

10-vuotias Fingersoft on saavuttanut mobiilipelialalla autopelien kärkikehittäjän aseman.

Jos Saari saisi päättää, unelmien Oulussa olisi paljon pieniä ja erilaisia tapahtumia. Jokaiselle asialle ei välttämättä tarvita omaa festivaalia. Tapahtumiin osallistuminen matalalla kynnyksellä tulisi tehdä helpoksi ihmisille. 

“Jossain vaiheessa, kun illat taas pimenevät olisi toivottavaa, ettei kaupunki vaipuisi horrokseen. Ravintoloilla on myös iso rooli keskustan elävöittämisessä”, Saari toteaa. 

Vapaa-ajalla Sami Saaren askeleet vievät usein Toppilansalmen uudelle bulevardille ja reunalaiturille, jonka tunnelma viehättävät. 

“Siellä on kiva hengailla”, sanoo Saari. 

Tänä vuonna Fingersoft juhlii syntymäpäiviään pitkin vuotta ja luvassa on erilaisia tapahtumia ja yllätyksiä.

Juttu on tehty yhteistyössä Fingersoftin kanssa, joka on yksi Kaupunnimedian sponsoreista.

  • Fingersoft on oululainen pelistudio, jonka ydintoimintaa ovat hauskat, suuren yleisön mobiilipelit.
  • Yritys on kuuluisa hittipeleistään Hill Climb Racing ja Hill Climb Racing 2, joilla on maailmanlaajuisesti yli 2 miljardia latausta.
  • Vuonna 2012 perustettu Fingersoft työllistää yli 100 henkilöä, joista suurin osa työskentelee yrityksen pääkonttorilla Oulussa.
  • Vuonna 2021 yrityksen liikevaihto oli 24 miljoonaa euroa.
  • Lue lisää yrityksen verkkosivuilta
Johanna Mattola

Johanna Mattola

Journalisopiskelija, kuvaava toimittaja ja hullu innostuja. Musiikin ja kulttuurin rakastaja. Elämännälkäinen optimisti ja seikkailija.
Johanna Mattola

Johanna Mattola

Journalisopiskelija, kuvaava toimittaja ja hullu innostuja. Musiikin ja kulttuurin rakastaja. Elämännälkäinen optimisti ja seikkailija.

Jaa somessa

Close Menu