Mari, 34

Maanantai 21.6.2021, Etu-Lyötty

”Mulla on päällä harness, koska rakastan niitä ja tajusin yhtäkkiä, että niitähän voi oikeasti pitää, eikä vaan jemmata vaatekaappiin. Mulla on vekkihame, jota ehkä ennen olisin käyttänyt vain juhlissa, mutta viime aikoina olen hoksannut myös sen, että tällaisia vaatekappaleita voi käyttää myös arkena. Sitten mulla on jalassa tällaiset Spice Girls -henkiset kengät. Paita on ostettu New Yorkerista. Kassi on oman yrityksen, Mari Korpela Companyn, ja siinä on oma alastonkuvani.

Oon alerekkihaukka ja pikamuoti on paheeni, josta yritän oppia pois. Yleensä ostan alerekeistä niitä vaatteita, joita kukaan muu ei osta, tai sitten ostan vaatteita käytettynä. Mun tyyli on vaihteleva, hullunkurinen ja rohkea. Olin jo lapsena sellainen, että vaihdoin vaatteet seitsemän kertaa päivässä. Kun fiilis vaihtuu, niin mun pitää vaihtaa vaatteet. Nyt mun oma lapsi tekee sitä samaa.”

”Leikkasin pitkän ja paksun takapuoleen asti ulottuvan hiuspehkoni lyhyeksi, joka oli jotenkin kauhea shokki muille ihmisille. Sitten kun mulla oli tämä polkkatukka, niin tajusin, että voisin helpommin leikitellä väreillä. Marssin mun kampaajalle, Salon Tarille, sellaisten yksisarviskuvien kanssa ja kysyin, että pliis, tehdäänkö tällaiset – ja sitten tehtiin. Kynnet käyn laittamassa Oh No Baby Nailsissa. Hiuksilla, kynsillä, vaatteilla ja koko olemuksella ilmennän sitä, mitä olen sisäisesti.

Mulla on ollut aina tosi erikoisia vaatteita, mutta ne on vaan roikkuneet suurimman osan ajasta vaatekaapissa. Jotenkin aiemmin ajattelin, että arkena pitää pukeutua farkkuihin ja trikoopaitaan, koska se on soveliainta. Nykyään tykkään pitää niitä aiemmin vaatekaapissa roikkuneita värikkäitä ja erikoisia vaatteita myös arjessa. Tyyli ei oo sinänsä muuttunut, vaan se tapa, missä tilaisuuksissa käytän mitäkin. Uskallan näkyä, enkä myöskään ajattele enää, että tietynlaiset vaatteet kuuluu tietynlaisille ihmisille. Oon elämässäni hirveesti pelännyt muiden ihmisten paheksuntaa ja yrittänyt miellyttää muita. Oon huomannut, että se on ihan aiheeton pelko. Sen sisäistäminen on vaikuttanut myös oman tyylin löytämiseen.”

Päivi Mäkelä

Päivi Mäkelä

Päivi on valokuvauksen, sosiaalisen median ja yrittäjyyden parissa työskentelevä kasvatustieteilijä. Päivi liikkuu kameransa kanssa Oulun kaduilla, kahviloissa ja kulttuuririennoissa, joissa voi bongata upeita katutyylejä.
Päivi Mäkelä

Päivi Mäkelä

Päivi on valokuvauksen, sosiaalisen median ja yrittäjyyden parissa työskentelevä kasvatustieteilijä. Päivi liikkuu kameransa kanssa Oulun kaduilla, kahviloissa ja kulttuuririennoissa, joissa voi bongata upeita katutyylejä.

Jaa somessa