Santeri, 22

Perjantai 24.7.2020, Kauppurienkatu

”Mulla on tänään päällä Logicin fanitakki ja sitten päältä löytyy Ullakolta ostettu Karhun keltainen t-paita. Sitten mulla on Tippa-T:n sukat, jotka on tullut hankittua Suomipop-festareilta. Jalassa mulla on valkoiset H&M:n shortsit ja Bugatin kengät, jotka ostin Zalandon alesta. Sitten ranteessa on Leijonan kultainen kello, joka sopii kaikenlaisiin asuihin.”

”Tykkään katsella vaatteita kirppareilta ja käytettynä, koska niistä vaatteista saa rakennettua jotenkin mielenkiintoisempia komboja. Sitten sekin on mahtavaa, että niihin vaatteisiin liittyy tarina. Kävin esimerkiksi ostamassa Marimekon Jokapoika-paidan käytettynä yhdeltä mummolta. Se mummo oli niin symppis, kun se kertoi, miten se paita oli ollut hänen isän pyhäpaita. Tavallaan siinä pääsee itse osaksi sitä tarinaa. Siinä on mun mielestä jotain tosi siistii.”

”Mun tyyli on muuttunut paljon vuosien saatossa ja siihen on vaikuttanut erilaisia tekijöitä. Ennen vaatteiden brändeillä oli mulle tosi paljon merkitystä. Japanin reissulla löysin itseni kalliista merkkivaateliikkeistä samalla kun broidi etsi kirppareilta aarteita. Vuosien jälkeen se reissu palasi mieleeni ja ryhdyin kiertelemään kirppareita broidin innoittamana. Mun tyyli on muuttunut kaupallisesta paljon luovemmaksi sen kautta, että ostan vaatteita kirppareilta.”

”Olen viime aikoina innostunut minimalismista ja luopunut vaatteista, joita en yksinkertaisesti käytä. Mulla löytyy vaatekaapista enää 33 vaatekappaletta, joista sitten luon erilaisia asukokonaisuuksia ja jokainen niistä on ns. mun lempparivaate.”

”Kuvailisin omaa tyyliäni ajattomaksi ja rennoksi. En jaksa ajatella enää muiden mielipiteitä, kunhan itsellä on hyvä olla omassa asukokonaisuudessaan. Pukeudun fiiliksen mukaan, jos on energinen ja hyvä haippi päällä, niin on hienoa näyttää se omalla pukeutumisellaan.”

”Saan inspiraatiota siitä, että kuin kuljen kadulla ja nään jollain toisella ihmisellä päällä jonkun siistin asukokonaisuuden. Oon aiemmin etsinyt inspiraatiota myös somesta, mutta nykyään en ole enää niin paljon sosiaalisessa mediassa. Eniten kattelen muilta ihmisiltä ja kavereilta, että mikä näyttää kivalta.”

Päivi Mäkelä

Päivi Mäkelä

Päivi on valokuvauksen, sosiaalisen median ja yrittäjyyden parissa työskentelevä kasvatustieteilijä. Päivi liikkuu kameransa kanssa Oulun kaduilla, kahviloissa ja kulttuuririennoissa, joissa voi bongata upeita katutyylejä.
Päivi Mäkelä

Päivi Mäkelä

Päivi on valokuvauksen, sosiaalisen median ja yrittäjyyden parissa työskentelevä kasvatustieteilijä. Päivi liikkuu kameransa kanssa Oulun kaduilla, kahviloissa ja kulttuuririennoissa, joissa voi bongata upeita katutyylejä.

Jaa somessa