Stylistina Voguen kuvauksissa

Tammikuussa tapahtui jotain todella odottamatonta. Jos joku olisi sanonut, että tulen elämäni aikana toimimaan stylistina Vogue-lehden kuvauksissa, en olisi ikinä uskonut. Siihen kuitenkin päädyin, ehkä sattumien ja rohkeuden kautta.

Teksti: Päivi Mäkelä

Mennään ensin tarinan alkuun. Olen nimittäin jo pidemmän aikaa haaveillut Ouluuks-aiheisen kirjan kirjoittamisesta. Marraskuussa haahuilin Suomalaisessa Kirjakaupassa, kun törmäsin kirjaan nimeltä Kaketsu. Kaketsu on Kaukovainiosta kertova kirja, joka sisältää upeita kuvia kaukovainiolaisista ja heidän ajatuksiaan lähiöstä. Kääntelin kirjaa hetkisen käsissäni ja päätin ostaa sen.

Samana iltana selailin kirjaa ennen nukkumaanmenoa sängyssäni. Päätin laittaa viestin kirjan toiselle tekijälle, Sanna Krookille, joka on valokuvaaja. Kerroin viestissäni, miten pidin Sannan kuvista ja kerroin haaveilevani omasta kirjasta. Muutamaa päivää myöhemmin Sanna vastasi minulle. Vaihdoimme muutamia viestejä ja päätimme tavata. Halusin kysellä Sannalta lisää kirjan tekemisestä.

Viikkoa myöhemmin tapasimme Robert’s Coffeessa. Juttelimme pitkään kirjan tekemisestä. Sanna oli todella mukava ja helposti lähestyttävä tyyppi. Sellainen, jolta voi helposti pyytää apua ja mielipidettä.

Noin kuukausi tapaamisemme jälkeen Sanna laittoi minulle viestin, jossa kertoi, että Arabian Vogue oli ottanut häneen yhteyttä ja pyytäneet, että hän kuvaisi erään suomalais-egyptiläisen naisen lehteensä. Sanna ehdotti, että voisin stailata naisen kuviin. Tottakai, ajattelin!

Kuvausaikataulut varmistuivat vain muutamaa päivää aiemmin kun Soraya Bahgat, aktivisti ja sukupuolten tasa-arvon puolestapuhuja, saapui Kairosta Ouluun. Lähdimme aamulla aikaisin Sorayan, Sannan ja hänen miehensä Peten kanssa kohti Syötettä. Minulla oli kassillinen kuvauslainaan otettuja vaatteita, joiden toivoin sopivan Sorayalle, sillä niitä ei sovitettu ennen lähtöä tiukan aikataulun takia.

Kaikki meni hienosti; ilma oli upea ja vaatteet oikeanlaisia.

Lehti julkaistiin helmikuun alussa. Julkaistun lehden sivuilla on myös minun nimeni. Jos se jotain vaati, niin rohkeutta. Olen viime vuosina tehnyt asioita rohkeammin kuin ennen; olen kysynyt apua herkemmin, ottanut yhteyttä ihmisiin, jotka minua ovat kiinnostaneet tai joilta olen ajatellut oppivani jotain. Olen huomannut, että se vie todella pitkälle. Miten muuten tässä elämässä oppii yhtään mitään, jos ei välillä hyppää rohkeasti tuntemattomaan?

Siirryn maaliskuussa tekemään Ouluuksia päätoimisesti yrittäjänä. Sekin on vaatinut suuria määriä rohkeutta ja heittäytymistä. En tiedä vielä, mitä kaikkea on luvassa. Mistä tietää, ehkä se Ouluuks-kirjakin? Siitä myöhemmin lisää. Nyt kellun hetken tässä Vogue-hattarapilvessä.

Kuva julkaistu Vogue Arabian helmikuun 2020 numeron jutussa ”The Accidental Activist”

Kuvat: Sanna Krook

Tyyli: Päivi Mäkelä / Ouluuks

Hiukset ja meikki: Virpi Väisänen

Valaistus: Petri Kulju

Kiitos Syötteen Eräpalvelut, Kide-hotelli ja Sokos Pukumies Oulu

Päivi Mäkelä

Päivi Mäkelä

Päivi on valokuvauksen, sosiaalisen median ja yrittäjyyden parissa työskentelevä kasvatustieteilijä. Päivi liikkuu kameransa kanssa Oulun kaduilla, kahviloissa ja kulttuuririennoissa, joissa voi bongata upeita katutyylejä.
Päivi Mäkelä

Päivi Mäkelä

Päivi on valokuvauksen, sosiaalisen median ja yrittäjyyden parissa työskentelevä kasvatustieteilijä. Päivi liikkuu kameransa kanssa Oulun kaduilla, kahviloissa ja kulttuuririennoissa, joissa voi bongata upeita katutyylejä.

Jaa somessa

Saatat pitää myös

Close Menu