10 kysymystä: Niko Konttinen

Oululaislähtöinen muusikko Niko Konttinen hyppäsi tuntemattomaan siirtyessään soolouralle. Ensi vuonna julkaistavan esikoisalbumin kantavia teemoja tulevat olemaan Itsensä löytäminen ja uskallus olla oma itsensä.

Teksti: Johanna Mattola
Kuvat: Jere Lauha

1. Kuka olet ja mitä teet?

”Olen Niko Konttinen, artistinimeltäni Erikk.. Olen 32-vuotias pitkän linjan ammattirumpali ja keskityn tällä hetkellä soolouraani laulaja-lauluntekijänä.

Valmistuin Kuopion Savonia ammattikorkeakoulusta vuonna 2018 musikkipedagogiksi. Oman musiikin tekeminen ja yleisesti musiikin parissa touhuaminen on ollut aina intohimoni.

Olin aiemmin rumpalina Funksons- sekä Stepa & Heimo ilman menneisyyttä -yhtyeissä. Tällä hetkellä vaikutan Niko Nova & Valona – bändin rumpalina.”

2. Millainen on ollut matka rumpalista laulaja-lauluntekijäksi?

”Matka on ollut vuosien mittainen. Jokainen keikkakokemus on auttanut minua kehittymään muusikkona paremmaksi.”

3. Miltä tuntuu astua rumpujen takaa parrasvaloihin?

”Se tuntuu todella luontevalta nyt, sillä koen kasvaneeni tähän pikku hiljaa. Harva kuitenkaan syntyy suoraan artistiksi. Ajattelen myös, että rumpalinakin olen ollut tietyllä tapaa aina omaehtoinen artisti.

Tulevalla sinkulla soitan itse rummut. Aluksi ajattelin tehdä mahdollisimman paljon itse, mutta päädyin kuitenkin lopulta pyytämään muita ammattilaisia avuksi. Jälki on parempaa, kun ei yritä hoitaa kaikkea yksin.”

4. Miten tulevaisuudessa, aiotko soittaa itse rumpuja lavalla?

”Minulla on rumpali mukana bändissä, mutta ajattelin keikoilla ihan tehokeinona hypätä välillä myös rumpujen taakse. Sieltä saattaa tulla rumpusooloa tai sitten soitan ja laulan tai räppään jotain samalla.”

5. Ensi vuonna ilmestyvä kokopitkä esikoisalbumi Laiturin päässä on syntynyt 10 vuoden matkan varrella. Näkyykö kuljettu matka jollain tapaa kokonaisuudessa?

”Onhan siellä teemoja, joita on tullut vuosien varrella elettyä. Lapsen syntymä näkyy ainakin, lisäksi on parisuhteen teemoja ja sen oikean etsimistä. Mediataatiokokemuksistakin olen jotain ammentanut sanoituksiin nuoruuden myrskyjen keskellä.

Itsensä löytäminen ja uskallus olla oma itsensä on levyn kantava ajatus.”

6. Miten Meri-ilmaa -kappale päätyi ensimmäiseksi sinkuksi?

”Siitä biisistä tuli vaan niin hyvä. Petri Kuuselalla on ollut tuottajana näpit vahvasti mukana sen teossa. Yhteistyömme tuotti hienoa jälkeä.

Kappale edustaa musiikkimakuani monella tasolla. Siinä on niin RnB-tyylistä rumpua kuin mies ja kitara -folkkiakin. Se on kaikkinensa minun näköiseni kombo.”

7. Muutit joku aika sitten Mikkeliin. Mitä kaipaat Oulusta?

”Kaipaan kasvukeskuksen jännitystä. Oulussa on menossa tällä hetkellä paljon siistejä juttuja. Kulttuuripääkaupunkihanke kiinnostaa minua kulttuurialan ihmisenä erityisen paljon! Kaupungin kehittymistä on muutenkin mukava seurata.”

8. Millaisia eväitä olet saanut Oulusta mukaasi?

”Oululainen itsevarmuus on varmaan minussakin jollain tapaa olemassa. Oululaiset juuret ja tukiverkko tuovat turvaa. On melkein yhdentekevää menestynkö yhteiskunnan silmissä kun tiedän, että on olemassa tuttu kotikaupunki, johon voi aina palata jos paikkaa ei muualta löytyisikään.”

9. Mistä haaveilet?

”Haaveilen siitä, että saisin omaa musiikkiani mahdollisimman monen kuultavaksi. Lisäksi olisi kiva saavuttaa vakiintunut kuulijakunta ja nähdä, keitä he ovat. Levy-yhtiön löytyminen olisi myös mukavaa, vaikka siitä en erityisesti haaveilekaan.”

10. Paras elämänohjeesi Kaupunnin lukijoille?

”Jos haluat oikeasti saavuttaa jotain, antaudu asialle! Unohda muiden odotukset ja luota omaan tekemiseesi.

Itsekin olen hypännyt tuntemattomaan tämän projektin myötä. Laiturin päässä voit irti nyt päästää – kyllä elämä kantaa.”

Kuuntele Erikk. :n sinkku Meri-ilmaa SpotifyssaKappale julkaistaan myös superslowmotion-musiikkivideona, jonka on ohjannut Kim Kauppinen. 

 

Johanna Mattola

Johanna Mattola

Journalisopiskelija, kuvaava toimittaja ja hullu innostuja. Musiikin ja kulttuurin rakastaja. Elämännälkäinen optimisti ja seikkailija.
Johanna Mattola

Johanna Mattola

Journalisopiskelija, kuvaava toimittaja ja hullu innostuja. Musiikin ja kulttuurin rakastaja. Elämännälkäinen optimisti ja seikkailija.

Jaa somessa

Saatat pitää myös

Close Menu