10 kysymystä: Sita Salminen

Rovaniemeläistaustaisen Sita Salmisen blogissa näkyy viaton junttius.

Teksti Laura Tauriainen
Kuva Mikko Törmänen

1. Kuka olet ja mitä teet?

”Olen Sita, 23-vuotias Rovaniemeltä Ouluun muuttanut tyttönainen. Opiskelen Oulun yliopistossa suomen kieltä, kirjoitan Starry eyes -blogia, teen töitä opintojen ohella ja jumppailen.”

2. Mitä blogin kirjoittaminen antaa sinulle?

”Se on tärkeäksi muodostunut tapa, joka tyydyttää tarpeen luoda jotakin. Blogiin pystyy tallentamaan omaa elämää ja lukemaan sitä taaksepäin. Minulle blogi on ikuisuusprojekti, jossa voin kehittyä. Se on täysin omani. Pitkäaikaiset lukijat ovat aidosti kiinnostuneita ja välittävät siitä, mitä teen.”

3. Mikä tekee blogistasi laadukkaan?”Siinä on kaksi puolta, visuaalisuus ja sisältö. Toisaalta siinä on hyvät kuvat, tekstiä on helppo lukea ja ulkoasu on sellainen, että sitä on kiva katsoa. Toisaalta se sisältö: jos ei halua lukea vain pinnallisia helsinkiläisblogeja, joissa käydään skumppabrunsseilla, vaan jotain henkilökohtaisempaa. Kerron senkin, jos on mennyt huonosti ja esimerkiksi siitä, että olen puoliksi ulkomaalainen. Ne asiat tekevät blogistani mielenkiintoisen.”

4. Teet blogisi kautta kaupallisia yhteistöitä eri yritysten kanssa ja toimit nykyään blogiportaali FitFashionissa. Miten koet niiden vaikuttavan sisältöön?

Kaikkien mielestä kaupallisuus ei ole niin kiva juttu, ja jossain vaiheessa se kokikin blogeissa inflaation, sitä oli niin paljon. Mutta jos pystyy valitsemaan ne tuotteet, jotka oikeasti istuvat blogin sisältöön, ne ovat kiva piriste. Monet hakevat blogeista tietoa ja haluavat kuulla toisen kuluttajan näkökulmaa yrityksen nettisivujen sijaan. Blogiportaaliin siirryin ihan vasta enkä vielä osaa sanoa, miten se vaikuttaa. Ainakin niin, että tasaisempi julkaisutahti on taattu.”

5. Miten rovaniemeläisyys näkyy sinussa?

”Usein sitä kuulee, että lappilaiset ovat erilaisia. Oulussa se kontrasti tosin ei ole niin suuri. Joku tietty rempseys meissä on, ettei ota itseään liian vakavasti. Rovaniemi on niin pieni paikka, että siellä ei voi esittää mitään vakavasti otettavaa muotibloggaajaa. Se on sellaista aitoutta, viatonta junttiutta!”

6. Minne veisit rovaniemeläisen Oulussa?

”Majoneesipitsalle, tietenkin baarin jälkeen! Veisin myös liikuntakeskus Hukkaan, koska se on itselleni niin mieluinen paikka. Kesällä mentäisiin pyörimään keskustaan ja Torinrantaan. Siellä on ihana olo, kun joka paikassa on ihmisiä.”

7. Olit juuri kuukauden Aasiassa. Mitä kaipasit siellä ollessasi Oulusta?

”Koko Oulusta on tullut minulle koti, ja täällä minulla on kotoisampi olo kuin Rovaniemellä. Kotia siis kaipasin, ihan tavallista arkea.”

8. Kirjoitat paljon liikunnasta ja hyvinvoinnista. Mitä vinkkejä sinulla on oululaisille, jotka haluaisivat aloittaa terveellisemmät elämäntavat?

”Kannattaa löytää se oma tapa liikkua. Jos väkisin yrittää harrastaa vaikkapa juoksua, ei sellaista pidemmän päälle jaksa. Oulussa on yllättävän paljon tosi kivoja juttuja, joita voi tehdä. Ei kannata säikähtää sitä, että ensimmäisen treenin jälkeen joka paikkaan sattuu. Kun siihen tottuu, se muuttuu koko ajan kivemmaksi. Eikä ole väärin etsiä motivaatiota vaikkapa treenivaatteista tai musiikista! Ryhdyin itse marraskuussa kasvissyöjäksi ja huomasin, että sopivia reseptejä ja ruokia on älyttömän paljon.”

9. Mikä sinusta tulee isona?”En tiedä! Lapsuudenhaaveeni oli kirjailija, mutta nykyään kiinnostaisi tehdä jotain sosiaaliseen mediaan ja markkinointiin liittyvää. Ei minulla onneksi ole kiire mihinkään. Olen tehnyt 15-vuotiaasta asti töitä, koko ajan opintojen ohellakin. Tykkään tästä vaiheesta elämässäni.”

10. Kerro paras elämänohjeesi Kaupunnin lukijoille
.

”Yritä muistaa maailman ihmeellisyys ja elämän ainutlaatuisuus joka päivä.”

Jaa somessa

Saatat pitää myös

Close Menu