Aurinkoa, aitoutta ja arkkitehtuuria – Tässä ovat Oulun persoonallisimmat patiot

Kesän aikana kaupunkiin on ilmestynyt useampi täysin uusi terassi. Kaupunni listasi paikat, joissa kylmän juoman lisäksi tarjolla on ainutlaatuista tunnelmaa.

Teksti ja kuvat: Johanna Mattola

Voimala 1889 – Lähiökapakka, Kasarmintie 1

Kesäkuun alussa avattua Voimalan patiota markkinoidaan Oulun aurinkoisimpana. Ravintolakorttelissa, Ainolan puiston naapurissa sijaitseva sisäpiha-alue on uudistunut ja otettu aiempaa aktiivisempaan käyttöön. Eurooppalaista tunnelmaa huokuvalla patiolla on mahdollisuus nauttia muun muassa viereisen Tuba Food & Loungen ruoka-annoksista, keskiviikko -karaokesta ja afterworkeista.

Pation lavalle nousee vielä loppukesän aikana monipuolinen joukko artisteja. Ajantasaisen ohjelmiston voi tarkistaa Voimalan verkkosivuilta.

Maistila, Kaarnatie 20

Alppilan oma pienpanimo Maistila avasi pation heinäkuun 11. päivä. Pyöräbaanan varrella sijaitseva keidas sijaitsee keskellä urbaania teollisuusaluetta, ja herättää kaikessa rosoisuudessaan mielenkiintoa. Täällä pääosaa näyttelevät erikoisoluet ja viskit. Punatiilen ja harmaan peltiverhoilun väliin osuu kaistale maata, jolle on kannettu pitkät pöydät penkkeineen. L-kirjaimen muotoisen alueen kulmassa on lava, jonka kulttuuritarjontaan on vaikuttamassa Rotos Ry. Kulman takana vihertää nurmikko ja pihakeinu kutsuu rentoutumaan.

Pation tarkemmat aukioloajat ja ohjelman voit tarkistaa Maistilan kotisivuilta.

45 Special, Saaristonkatu 12

Kaupungin kuumimpana kattoterassina mainostettu Nelivitosen patio avautui sekin lauantaina heinäkuun 11. päivä. Istuskeluun ja seurusteluun varattu alue tuo mainion lisän ravintolan tunnelmaan, joka on aiempina kesinä saattanut tuntua liikaa sisätiloihin sulkeutuneelta. Kirjavalla tee-se-itse -tyylillä toteutettu terassi sopii paikan henkeen. Ympärillä kohoavat monen eri aikakauden rakennusten eriväriset seinät. Tästä kulmasta harva on nähnyt kyseistä keskustakorttelia.

Terassin ovi aukeaa vintiltä keskiviikosta sunnuntaihin klo 16-22 säävarauksella.

Johanna Mattola

Johanna Mattola

Journalisopiskelija, kuvaava toimittaja ja hullu innostuja. Musiikin ja kulttuurin rakastaja. Elämännälkäinen optimisti ja seikkailija.
Johanna Mattola

Johanna Mattola

Journalisopiskelija, kuvaava toimittaja ja hullu innostuja. Musiikin ja kulttuurin rakastaja. Elämännälkäinen optimisti ja seikkailija.

Jaa somessa

Saatat pitää myös

Close Menu