Katsaus Vaaran alueen antikvariaatteihin

Lähdimme kierrokselle Vaaran alueen eli Oulun rautatieaseman ympäristön antikvariaatteihin: Aseman divariin, Ale-kirjaan ja Antikvaarinen kirjakauppa Ajaton aikaan.

Teksti: Viivi Kiuru
Kuvat:
Iina Tauriainen

Aseman divari, Asemakatu 25

Aseman Divari on pieni, siisti ja kotoisa. Kotoisuuteen vaikuttaa lämmin vastaanotto, nimittäin asiakasta tervehtii rauhallinen divarikoira Raksu, joka on yleensä paikalla omistajansa, divarinpitäjä Päivikki Läksyn kanssa.

Tässä divarissa on panostettu laatuun. Hyllyiltä löytyy kirjallisuuden klassikoita ja harvinaisuuksia. Divarin pitäjänä Läksy on palvelualtis ja auttaa mielellään asiakasta etsimään aineistoa sekä osaa suositella lukemista eri aihepiireistä. Teokset ovat esillä siististi ja ne on järjestelty aihealueittain ja aakkosittain. Tämä helpottaa etsimistä huomattavasti. Lisäksi Aseman divarista löytyy hyvä valikoima vinyylejä ja esillä on myös taidetta.

Seuraa Aseman Divaria Facebookissa.

Oulun Ale-kirja Ky, Rautatienkatu 16

Oulun Ale-kirja on tunnelmaltaan enemmänkin kirjakauppa kuin antikvariaatti. Myynnissä on kirjojen lisäksi paljon aikakauslehtiä, myös uusimpia numeroita edulliseen hintaan.

Liikkeen katutasossa on kaksi isohkoa tilaa, joissa on melko paljon uudempaa kirjallisuutta. Liike on siisti ja melko väljä. Alakerran tarjonnassa on paljon pokkareita, vanhoja lehtiä ja viihdekirjallisuutta, mutta seasta voi löytää myös kirjallisuuden klassikoita. Alakerran kirjat ja lehdet ovat myynnissä erityisen edulliseen hintaan – pussillisen valitsemiaan kirjoja saa vain viidellä eurolla tai 0,50 euron kappalehintaan.

Seuraa Ale-kirjaa Facebookissa.

Antikvaarinen kirjakauppa Ajaton aika, Kauppurienkatu 31 A

Tässä antikvariaatissa hyllyt notkuvat kirjoja, mutta etsimäänsä voi olla hankala löytää. Teokset on kyllä lajiteltu löyhästi aihealueittain, mutta kunnollista aakkosjärjestystä ei ole. Käytävillä on myös paljon kirjoja, jotka ovat pahvilaatikoissa, joten kirjojen etsimiseen saa varata aikaa ja kärsivällisyyttä.

Tarjolla on paljon vanhaa kirjallisuutta. Lisäksi myytävänä on paljon mielenkiintoisia vanhoja julisteita, koulutauluja, postikortteja ja karttoja, joiden tutkimisessa saa ajan kulumaan ja samalla voi tehdä hyviä löytöjä.

Lisätietoa verkkosivuilta.

Vaaran alueella tapahtuu!

Kaupunniklubi goes Vaara -tapahtuma järjestetään 1. lokakuuta klo 18 alkaen Snooker Timessa osoitteessa Asemakatu 28. Tuolloin Snookerissa nautitaan paikallisesta runoudesta ja sanataiteesta.

Lisätietoja tapahtuman Facebook-sivuilla.

Viivi Kiuru

Viivi Kiuru

Viivi opiskelee kirjallisuutta Oulun yliopistossa. Viivi kirjoittaa ja keskustelee mielellään taiteesta ja tasa-arvoon liittyvistä kysymyksistä. Vapaa-ajalla hän katselee elokuvia tai sitten hän karkaa luontoon katselemaan merta, mustikanvarpuja ja muita luonnon ihmeitä.
Viivi Kiuru

Viivi Kiuru

Viivi opiskelee kirjallisuutta Oulun yliopistossa. Viivi kirjoittaa ja keskustelee mielellään taiteesta ja tasa-arvoon liittyvistä kysymyksistä. Vapaa-ajalla hän katselee elokuvia tai sitten hän karkaa luontoon katselemaan merta, mustikanvarpuja ja muita luonnon ihmeitä.

Jaa somessa

Saatat pitää myös

Close Menu