Sanoja maan alta: A. Hannula

Kantamus- ja Kuusama -bändeissä vaikuttava oululainen musiikintekijä A. Hannula on kirjoittanut lauluja ja runoja lapsesta saakka.

Teksti ja kuva: Laura Juntunen

Jo lapsena A. Hannula halusi tehdä omaa musiikkiaan. Ensimmäiset kymmenen vuotta hän soitti kitaraa ja rumpuja yksin vanhempiensa kellarissa.

”Mulla oli sellainen bändi kuin Saturnus, ja me tehtiin kolme kassua. Biisit kertoivat maatilan eläimistä, zombeista ja ilkeistä pojista sekä siitä, kuinka vaikeaa on lähteä stadiin tekemään duunia”, Hannula naurahtaa.

Ensimmäiset EP:nsä Unet Hannula teki yksin. Sittemmin hän on kuitenkin löytänyt ympärilleen inspiroivia, kannustavia bändikavereita. Hannula on soittanut esimerkiksi kokoonpanoissa Kantamus, Mustasuo sekä Stilts.

Uusin aluevaltaus on Kuusama, joka julkaisi ensimmäisen singlensä syyskuussa 2022. Kuusamassa Hannula soittaa rumpuja ja laulaa – tällä kertaa huutamisen sijaan puhtaasti.

Musiikkia tehdessä lyriikan kirjoittaminen on Hannulalle merkittävässä roolissa.

”Viime aikoina olen kirjoittanut Kuusamalle aika erilaista tekstiä kuin Kantamukselle. Puhtaasti laulaminen on avannut uusia ovia sanoittamisessa”, hän toteaa.

Mistä muusta Hannula inspiroituu? Kuuntele haastattelu:

Jaksossa kuullaan seuraavat tekstit lausuttuina:

Ystävälle (runo)

Lasinen tekojalka (Kantamus)

Pieni, valkoisen linnun näköinen kala (Kuusama)

Seuraa Kuusamaa ja Kantamusta sosiaalisessa mediassa.

Laura Juntunen

Laura Juntunen

Laura on vapaa toimittaja ja kirjoittaja sekä kulttuurin suurkuluttaja.
Laura Juntunen

Laura Juntunen

Laura on vapaa toimittaja ja kirjoittaja sekä kulttuurin suurkuluttaja.

Jaa somessa

Saatat pitää myös

Close Menu