Sanoja maan alta: Olli PA

Räppäri ja lauluntekijä Olli PA:n ura on ollut hänen omien sanojensa mukaan aina nousujohteinen, mutta ei breikkaava. Biisit ovat syntyneet alusta saakka suomeksi ja nimenomaan Oulun murteella.

Teksti: Laura Juntunen
Kuva: Eetu Viita

17 vuotta musiikkia. Tässä kohtaa rap-artisti ja lauluntekijä Olli PA on alkanut ajatella olevansa musiikkiuransa vakavasti otettavalla puolella.

”Mun ura on ollut aina nousujohteinen, mutta ei breikkaava. Niin mää sitä kuvailisin. Koko sen ajan, kun olen tehnyt musiikkia, kuuntelijamäärät ovat kasvaneet tappavan tasaisesti”, Olli PA kuvailee.

Vuosien varrella kaikenlaisesta musiikista itsekin pitävä artisti on tehnyt monenlaista. Oman genren sisällä tyylilajit ovat vaihdelleet puhuvasta räpistä melodiseen ja sitten taas aggressiivisempaan.

”Prosessi on hyvin samanlainen kaikessa. Musa on musaa.”

Alusta saakka Olli PA:n biisit ovat syntyneet suomeksi ja nimenomaan Oulun murteella. Aivan alkumetreillä hommaan kuului myös se, että biisit tehtiin tiukasti omasta elämästä. Sittemmin laulujen tekemiseen on tullut mukaan muutakin tarinankerrontaa ja fiktiivisiä aineksia.

Yleensä kaikki alkaa yhdestä lauseesta.

”Näen jonkun omasta mielestäni siististi sanotun asian, kirjoitan sen ylös puhelimeen ja teen sen pohjalta biisin”, Olli PA tiivistää luomisprosessinsa.

Mutta miten erityisluokanopettaja Tommi Torvikoskesta tuli artisti nimeltä Olli PA? Sen ja paljon muuta saat tietää kuuntelemalla haastattelun Spotifyn kautta:

Seuraa Olli PA:ta sosiaalisessa mediassa

Laura Juntunen

Laura Juntunen

Laura on vapaa toimittaja ja kirjoittaja sekä kulttuurin suurkuluttaja.
Laura Juntunen

Laura Juntunen

Laura on vapaa toimittaja ja kirjoittaja sekä kulttuurin suurkuluttaja.

Jaa somessa

Saatat pitää myös

Close Menu