Snooker Time jatkaa toistaiseksi – ehti viettää hienot hautajaiset

Monien tärkeä kantapaikka Snooker Time vietti ennenaikaisia hautajaisia torstaina 8. marraskuuta.

Teksti ja kuvat Minna Koivunen

Useille oululaisille torstai 8. marraskuuta 2018 oli murheellinen päivä, kun monien rakas kantapaikka Snooker Time vietti hautajaisia. Paikka on tehnyt tappiota usean vuoden, ja lopettaminen oli leijunut ilmassa.

Jo alkuillasta baarissa oli niin paljon väkeä, ettei istumaan mahtunut. Illan mittaan ihmiset täyttivät Snooker Timen ääriään myöten. Tiskille joutui jonottamaan pitkään ja moni istui alakerrassa lattioilla.

Muistoja tärkeästä kokoontumispaikasta vaihdettiin, tuntemattomat juttelivat toisilleen (kuten paikassa monesti muutenkin) ja paikan kohtaloa surtiin.
”Ryypätkää hyvin!”
”Ihanaa, että täällä soi usein Danzig. Kiitos siitä Jupelle!”
”Itkettää. On semmoinen olo kuin olisi eronnut tai menettänyt kodin. Raskaat fiilikset.”
”Otan osaa.”
”Tämä on entisen joukkueen ja nykyisen harrastuksen Oulun ylioppilaslehden kantapaikka. Tänne liittyy monia ihania muistoja.”
”Tulin Helsingistä, kun kuulin keskiviikkona tästä. Ei ollut muuta vaihtoehtoa. Asun Helsingissä eikä siellä ole tällaista paikkaa. Olen kaivannut tänne. En voisi olla missään muualla tänään. Ei ole Snookerin voittanutta.”

Tupa täynnä Snooker Timessä 8.11.2018
Snooker Timen vessakirjoitus

Huhut Snooker Timen lopettamisesta lähtivät liikkeelle keskiviikkoiltana sosiaalisessa mediassa. Snooker Time ei itse omissa somekanavissaan asiasta kertonut. Varmistusta huhuille saatiin Oulu-lehden uutisesta. Minäkin sitä uskoin. Vahvistuksen lopettamiselle sain myös työntekijöiltä. Heille oli lopettamisesta ilmoitettu.

Torstaina Snooker Timessa oli paras tunnelma koskaan, ja ainakaan itse en ole todistanut niin suurta määrää ihmisiä siellä aiemmin. Kun työntekijät asiakkaiden avustuksella kantoivat sisään lisää oluttankkeja, jengi intoutui taputtamaan ja hurraamaan sille. Vaikka ilta oli surua täynnä, tunnelma oli hetkittäin iloinen.

Perjantaina Snooker Time ilmoitti Instagram-tilillään, että se ei lopetakaan. Asiasta uutisoi myös Kaleva. Ovet aukesivat perjantaina jälleen kello 16.

Tämä tieto on monille varmasti huojentava, mutta tilanne on toki hämmentävä niille, jotka hautajaisia eilen viettivät. Ja vaikka hautajaisten pitäminen oli ennenaikaista, saivat ihmiset ainakin mainiot juhlat!

”Missä ihmiset olivat silloin, kun niitä tarvittiin?” pohti moni torstaina. Nyt ihmisillä on mahdollisuus vielä käydä rakkaassa kuppilassaan ja osoittaa tukensa paikalle, ettei baarin lopettajaisia tarvitse viettää enää uudelleen.

Saa nähdä onko tänään perjantaina vielä paremmat bileet ”Snookerissa” kuin eilen.

Kaupunni yritti tavoitella Snooker Timen omistajaa Markku Hyväristä saadakseen kommentin, mutta emme saaneet häntä kiinni.

Jaa somessa

Close Menu