10 kysymystä: Karoliina Korhonen

Finnish Nightmares -sarjakuvaa piirtävä Karoliina Korhonen odottaa sekä innolla että kauhulla palkintogaala Some Awardsia.

Teksti Laura Tauriainen
Kuva Mikko Törmänen

1. Kuka olet ja mitä teet?

”Olen Karoliina Korhonen ja teen Finnish Nightmares -sarjakuvaa.”

2. Sarjakuvasi ampaisi suursuosioon yhdessä yössä. Miten se on vaikuttanut arkeesi?

”Siten, että vapaa-aikani on hävinnyt aika tehokkaasti. Päivätöiden jälkeen teen sarjakuvaan liittyviä töitä. Silloin, kun vapaa-aikaa on, käyn salilla tai pelaan tietokoneella.”

3. Olet aikuinen ihminen ja piirrät tikku-ukkoja. Miksi valitsit naivistisen piirrostyylin?

”En oikeastaan valinnut sitä, koska tämä homma lähti aivopierusta. Olin lähdössä töihin ja mietin, mikä olisi suomalaiselle mahdollisimman hankala tilanne. Piirsin sen. Sitten laitoin piirroksen Facebookiin, ja se oli siinä. Olisi ihana sanoa, että taustalla on jokin syvempi suomalaisen kulttuurin analyysi, mutta ei siinä ole.”

4. Olet ehdolla Some Awards 2016 -kisassa Somevaikuttaja-kategoriassa. Miltä ehdokkuus tuntuu?

”Ehdokkuus oli yllätys. Hypeä sarjakuvan ympärillä oli jatkunut vasta pari viikkoa, kun sain tietää siitä. Ilmeisesti joku oli ilmiantanut sarjakuvan Some Awardsille. En todellakaan osannut odottaa sellaista.”

5. Onko Some Awards -gaalasta odotettavissa uusia painajaismaisia sosiaalisia tilanteita sarjakuvataiteilijalle?

”Todennäköisesti on! Jos sieltä jokin pysti täytyy käydä pokkaamassa ja pitää vielä puhe, sanon luultavasti vain ’kiitos ja anteeksi’. Hirveä tilanne!”

6. Mikä sosiaalisen median ilmiö on koskettanut sinua?

”Minulle käy usein niin, että näen jonkin koskettavan ilmiön mutta en muista sitä enää seuraavana päivänä. Sellainen, jota seuraan päivittäin, on Klikinsäästäjä. Se on aivan ansaitusti Some Awardsissa Someilmiö-ehdokkaana.”

7. Millainen on suhteesi Ouluun?

”Tykkään tästä kaupungista ihan älyttömästi! Olen asunut täällä nyt neljä vuotta. Toisaalta olen kotiutunut Ouluun, ja toisaalta taas joka kesä ja joka talvi tulee tunne, että olen vasta muuttanut tänne. Yhtenä päivänä istuin bussipysäkillä ja tajusin, etten ole koskaan nähnyt Oulua tästä kulmasta.”

8. Oletko saanut inspiraatiota sarjakuvaasi enemmän Oulusta vai synnyinkaupungistasi Kuopiosta?

”En osaa sanoa. Kuopiossa on enemmän sellaisia tilanteita, että voi törmätä johonkin lapsuudentuttuun. Hetket, joista olen tehnyt sarjakuvia, voi sijoittaa mihin tahansa suomalaiseen kaupunkiin.”

9. Miten Finnish Nightmaresin päähenkilön Matin tarina jatkuu?

”Aion tehdä painajaisia niin kauan kuin ideoita riittää. Suomalaiset sananlaskut ovat aina huvittaneet minua – ne ovat niin absurdeja, kun ne kääntää englanniksi! Olisi kiehtovaa nähdä Matti seikkailemassa siinä maailmassa.”

10. Kerro paras elämänohjeesi Kaupunnin lukijoille.

”Kun kumartaa yhdelle, pyllistää toiselle. Olen huomannut, että mielensäpahoittajien määrä on aina vakio. Olen kiltti ihminen enkä haluaisi pahoittaa kenenkään mieltä, mutta silti aina joku loukkaantuu.”

Jaa somessa

Saatat pitää myös

Close Menu