”Minä haluan tämän!” – Lapset ihastuivat Verson Puodin tarjontaan

Kaupallisessa yhteistyössä Verson Puoti

Keskustaan avautunut Verson Puodin pop up-myymälä on joululahjaideoita etsivän aarreaitta. Tarjolla on iloisia, eettisesti tuotettuja kankaita ja vaatteita lapsille ja aikuisille. Pauli, 4, ja Frida, 2, pääsivät valitsemaan valikoimasta omat suosikkinsa.

Teksti: Laura Juntunen
Kuvat: Päivi Mäkelä

Oulun keskustan tyhjät liiketilat ovat heränneet henkiin. Ydinkeskustaan, osoitteeseen Kirkkokatu 23, on avautunut marraskuun ajaksi Verson Puodin pop up -myymälä.

Kempeleläinen Verson Puoti on tunnettu värikkäistä kankaistaan sekä aikuisille ja lapsille suunnitelluista vaatteistaan.

Oulun keskustan pop upissa on esillä lasten- ja naistenvaatteita, kankaita sekä jouluun sopivia tuotteita. Rekeissä roikkuu niin aiempien mallistojen tuotteita kuin myös uunituoreita uutuuksia. Hintataso on pop up -hengessä hieman normaalia matalampi. Miestenvaatteita pop upissa ei ole, mutta hillittyjä printtivaatteita löytää yrityksen verkkokaupasta.

Verson Puoti osoittautuu jo pop upin valikoiman perusteella myös kotiompelijan aarreaitaksi. Kassan viereen pystytetyissä hyllyköissä on kuohkeat pinot toinen toistaan riemastuttavampia kankaita. Verkkokaupasta kangasvalikoima löytyy täydessä laajuudessaan.

Tällä kertaa olemme kuitenkin tulleet etsimään lastenvaatteita lasten omilla ehdoilla. 4-vuotias Pauli ja 2,5 -vuotias Frida saavat itse valita Verson valikoimasta mieluisensa vaatteet.

Molemmat alkavat heti tutkimaan värikkäitä rekkejä ja ikkunalaudalle kasattuja legginspinoja.

”Minä pidän tästä!”, Frida lmoittaa jo ensimmäisen vaatteen kohdalla.

versonpuoti-009
versonpuoti-011
versonpuoti-010
previous arrow
next arrow

Vastuullista tuotantoa

Verson Puoti on vuonna 2011 perustettu perheyritys, jonka taustalla ovat aviopari Sami ja Anna-Elina Kaikkonen.

”Kaikki lähti liikkeelle, kun vaimoni oli äitiysvapaalla ja alkoi ompelemaan vaatteita kotona. Aluksi hän myi niitä ompeluun keskittyneessä Facebook-ryhmässä, mutta kysyntä olikin niin suurta, että katsoimme fiksummaksi alkaa myymään tuotteita verkkokaupan kautta. Samoihin aikoihin julkaistiin myös Verson Puodin ensimmäinen oma kangas”, yrityksen toimitusjohtajana työskentelevä Sami Kaikkonen muistelee.

Verson vaatemallistot suunnitellaan Kempeleessä ja ommellaan Virossa. Suurin osa kankaista on luomupuuvillaa ja ne painetaan Euroopassa tehtaissa, jotka ovat sitoutuneet vastuulliseen tuotantoon.

”Vastuullisuus on ollut meillä alusta asti selkärangassa. Emme ole koskaan edes harkinneet, että veisimme tuotantomme maihin, joiden tehtaissa ja tuotanto-olosuhteissa ilmenee eettisiä ongelmia”, Kaikkonen kertoo.

versonpuoti-013
versonpuoti-015
versonpuoti-014
versonpuoti-016
previous arrow
next arrow

Verson Puodin painokankaissa käytetty lanka on Gots-sertifioitua luomupuuvillalankaa. Kaikilla oman tuotannon kankailla on myös Öko-Tex-standardi.

Verson Puodin pop up on Kirkkokadulla marraskuun loppuun saakka. Kankaita ja naisten-, lasten- sekä miestenvaatteita voi ostaa myös yrityksen omasta verkkokaupasta.

Verson Puodin Kempeleessä sijaitsevan kivijalkamyymälän lisäksi lastenvaatemallistoja myy Valkeassa toimiva Jasmin-myymälä. Lasten ja aikuisten vaatteita on saatavilla myös Zeppeliinistä löytyvästä Hippu Kids & Lifestyle -myymälästä. Aikuisten vaatteiden osalta saatavuus laajenee helmikuun 2021 lopussa Pakkahuoneenkadulle Non Boutiqueen, johon tulee myyntiin aikuisten kevätmalliston tuotteita.

Verson Puodin tuotantofilosofiaan kuuluu, että vaatteita valmistetaan vain sen verran, että ne saadaan myytyä kohtuullisessa ajassa. Kun vaatteita jää yli, ne annetaan hyväntekeväisyyteen, esimerkiksi Ensi- ja turvakodille. Lisäksi kankaita on lahjoitettu ompelijoille, jotka valmistavat niistä vaatteita keskosvauvoille.

”Kyselyitä tulee ihan viikoittain, ja kankaita lähtee meiltä tällaisiin tarkoituksiin aika tiheään”, Kaikkonen kertoo.

Kiehtovia printtejä ja leikkeihin sopivia vaatteita

Frida ja Pauli ihastuvat Verson Puodin vaatteiden leikkisyyteen ja printteihin. Vaikka valinnanvaraa on runsaasti, omat suosikit löytyvät lopulta nopeasti.

Pauli on ollut viime aikoina kiinnostunut kaikesta ninjoihin liittyvästä. Verson Puodin vaatteissa suosikiksi muodostuukin myös ninjaleikkeihin sopiva tumma, Rautu-kuosinen HUPPUpaita.

Frida puolestaan ihastuu värikkäisiin eläinkuoseihin: piilosta pilkottaviin pupun korviin, bambeihin, koiriin ja leijoniin. Lopulta mukaan valikoituvat Koirajemma kuosinen MAATUSKAmekko ja pitkähihainen Hiipijät-kuosinen MUKAVApaita.

Kun vaatteet on valittu, matka jatkuu Oulun kaupunginkirjaston leikkihuoneeseen, jossa uudet vaatteet pääsevät heti todelliseen tulikokeeseen: eläväiset Pauli ja Frida leikkivät, kirmaavat ja kiipeilevät uudet vaatteet yllään sydämensä kyllyydestä.

Verson Puodin vaatteissa on selvästi helppo liikkua ja leikkiä. Lapset eivät haluaisi vaihtaa vanhoja vaatteita ylleen enää lainkaan.

”Voidaanhan me ottaa tämä paita kotiin?”, Pauli varmistaa. 

versonpuoti-006
versonpuoti-012
previous arrow
next arrow

Verson Puodin joulumalliston toinen droppi julkaistaan perjantaina 20. marraskuuta 2020.

Pop up on avoinna marraskuun loppuun saakka osoitteessa  Kirkkokatu 23, 90100 Oulu. Pop upin tarkemmat aukioloajat Facebook-tapahtumassa.

Kempeleen kivijalkamyymälä palvelee osoitteessa Voimatie 1, 90440 Kempele. Avoinna tiistaista torstaihin klo 12.00 – 17.00, perjantaisin klo 10.00 – 16.00.

Lisätietoja ja verkkokauppa Verson Puodin kotisivuilla.

Seuraa yritystä sosiaalisessa mediassa: Instagram & Facebook

Laura Juntunen

Laura Juntunen

Laura on vapaa toimittaja ja kirjoittaja sekä kulttuurin suurkuluttaja.
Laura Juntunen

Laura Juntunen

Laura on vapaa toimittaja ja kirjoittaja sekä kulttuurin suurkuluttaja.

Jaa somessa

Saatat pitää myös

Close Menu