Qstock 2019 – festarityylit ja -fiilis

Qstock – se oli ja meni. Lämpö myös. Mutta tuolta viikonlopulta jäi paljon helteisiä muistoja käteen. Palataan niihin hetkeksi.

Teksti ja kuvat: Päivi Mäkelä

Takana on kaksi intensiivistä festaripäivää, joita muistelen näin viikon päästäkin kaiholla. Fiilis Qstockin jälkeen oli väsynyt, mutta onnellinen. Helle tosiaankin helli: kesän upeimmat kelit osuivat juuri oikealle viikonlopulle.

(Hetkellisesti saatoin toivoa taivaalle pientä pilvenhattaraa. En sanonut tätä ääneen.)

qstockblogi-18
qstockblogi-35
qstockblogi-15
qstockblogi-17
qstockblogi-28
previous arrow
next arrow

Festaripäivät meni kuvaillessa ja kuvia someen postatessa. Välillä haukkasin välipalaa Chill Out -puistossa ja fiilistelin keikkoja. Pääasiassa keskityin tyyleihin. Seurattavaa riitti! Ihmiset olivat selvästi panostaneet pukeutumiseen. Olin vähän huolissani etukäteen helteestä, koska ajattelin, että paljonkohan ihmisten päällä ylipäätään on vaatteita (heh). Toki joukosta löytyi muutama alaston yläruumiskin. Klassikko hellelook.

qstockblogi-47
qstockblogi-46
qstockblogi-51
qstockblogi-50
qstockblogi-32
qstockblogi-31
qstockblogi-53
qstockblogi-52
previous arrow
next arrow

Qstock-pukeutumisen tämän kesän trendejä olivat ainakin:

 • Vanha kunnon glitter (kasvoilla, hiuksissa, parrassa)
 • Feminiinisen ja maskuliinisen yhdistely, esim. romanttiset röyhelömekot yhdistettynä maihareihin
 • Korkeavartiset sukat, joissa on väriä ja kuvioita ja joiden annetaan näkyä
 • Näyttävät kukkaseppeleet, joita pystyi taas tänä vuonna tekemään itse alueella. Ihana idea!
qstockblogi-45
qstockblogi-44
qstockblogi-55
qstockblogi-54
qstockblogi-39
qstockblogi-38
qstockblogi-42
qstockblogi-43
previous arrow
next arrow
 • Normcore-tyyli, eli tavallisuutta korostava lookki. Tämän tyylin edustajat pukeutuivat etenkin kasari- ja ysäriaikojen kledjuihin. Festareilla näkyi mm. tuulihousuja, second hand -farkkuja 90-luvulta ja vanhoja printti-t-paitoja, joita oli kaiveltu kirppareilta tai vanhempien varastoista. Näitä oltiin yhdistelty asukokonaisuuksiksi huolettomasti, mutta kuitenkin ajatuksen kanssa. Osa oli lisännyt omaan lookkiin vaikutteita tästä tyylistä, kun taas osa veti tällä staililla päästä varpaisiin.
 • Lappuhaalarit. Alueella liikkui kokonainen nuorista miehistä koostuva farkkuhaalarijengi. He pomppasivat hauskasti silmään ihmisjoukosta!
 • Kukkakuosit, boheemit mekot
 • Sporttisuus: pyöräilyshortsit, vyölaukut, letit
 • Cropatut topit
 • Suuret korvikset, renkaat
 • Luonnonmateriaaleista punotut hatut, kalastajanhatut
 • Futuristiset aurinkolasit
qstockblogi-49
qstockblogi-48
qstockblogi-34
qstockblogi-33
qstockblogi-37
qstockblogi-36
qstockblogi-41
qstockblogi-40
previous arrow
next arrow

On upeaa, että ihmiset uskaltavat festareille tullessaan revitellä tyylillään. Useampi kuvattu kertoi, että ei pukeutuisi arkena vaatekappaleisiin, jotka taas valitsi festareille. Moni kertoi käyttävänsä festareilla pitkästä aikaa väriä, kun arkena päällä on aina vain neutraaleja sävyjä. Ehkä festarit inspiroivat tuomaan rohkeampia asuvalintoja myös arkeen. Toivottavasti!

Myös lavoilla nähtiin upeita tyylejä. Itse ehdin seurata keikkoja valitettavan vähän, mutta muutamaa pääsin kuvaamaan. Etenkin Anna Puu ja Lxandra säväytti.

qstockblogi-05
qstockblogi-25
qstockblogi-03
previous arrow
next arrow
qstockblogi-09
qstockblogi-24
qstockblogi-11
previous arrow
next arrow
qstockblogi-30
qstockblogi-23
qstockblogi-21
previous arrow
next arrow

Festareiden söpöin kommentti kuvatulta: ”Tulin just Kingston Wallin keikalta. Toivottavasti kuvasta ei näy, että mää oon just itkeny hirveesti. Siis en mää oon surullinen! Mää itkin siellä keikalla onnesta, ku se oli niin hyvä!”

Kiitos Qstock 2019. Olit hyvä ja lämmin!

Kaupallisessa yhteistyössä Qstock

Päivi Mäkelä

Päivi Mäkelä

Päivi on valokuvauksen, sosiaalisen median ja yrittäjyyden parissa työskentelevä kasvatustieteilijä. Päivi liikkuu kameransa kanssa Oulun kaduilla, kahviloissa ja kulttuuririennoissa, joissa voi bongata upeita katutyylejä.
Päivi Mäkelä

Päivi Mäkelä

Päivi on valokuvauksen, sosiaalisen median ja yrittäjyyden parissa työskentelevä kasvatustieteilijä. Päivi liikkuu kameransa kanssa Oulun kaduilla, kahviloissa ja kulttuuririennoissa, joissa voi bongata upeita katutyylejä.

Jaa somessa

Saatat pitää myös

Close Menu