Oulun oma kulttuuriradio – KRO.fm aloittaa lähetykset

Nettiradiona aloittava KRO.fm tuo vipinää ja nostetta pohjoisen kulttuurin saralle. Lähetyksiä on luvassa tiistaista sunnuntaihin.

Teksti: Johanna Mattola
Kuvat: Totte Vaarala

Oulu saa ikioman kulttuuriradion, kun KRO.fm aloittaa lähetyksensä 1. kesäkuuta 2021. Ensimmäinen ohjelma kajahtaa Pikisaaresta radioaalloille kuudelta illalla.

Kulttuuriradio on Tulva ry:n luotsaama kanava, joka tarjoaa monipuolista sisältöä ainakin alkajaisiksi 23 ohjelman verran. Lähetyksiä on luvassa tiistaista sunnuntaihin ja ne painottuvat iltaan. Toiminnan vakiinnuttua myös muilla radiotoiminnasta kiinnostuneilla on mahdollisuus päästä tekemään omaa lähetystä.

Tulva ry on rahoittanut radion alkutaivalta oman MOAR-vaatemerkin avulla ja saanut Oulun kaupungilta avustusta 3 000 euroa. Ensi syksynä yhdistys toivoo pottia kaupungin osallistuvan budjetoinnin kautta. Rahalla saataisiin katettua studion vuokrat taas hetkeksi eteenpäin.

”Me lähdettiin tähänkin hommaan rohkeasti tekemisen kautta, kuten koko Tulvamedian kanssa aikoinaan”, kertoo Tulva ry:n toiminnanjohtaja Henry Kuusiniemi.

Kulttuuriradion perustaminen kaupunkiin on kulttuuriteko, joka auttaa kaupunki-identiteetin rakentamisessa sekä helpottaa kulttuurialan ihmisten verkostoitumista ja esille pääsemistä.

”Meidän tehtävä on olla pohjoisen Suomen äänirumpu”, toteaa tuottaja Jere Rönkkömäki Tulva ry:stä.

Henry Kuusiniemen ja Jere Rönkkömäen lisäksi radion ohjelmistoa ja käytännön toteutusta ovat olleet suunnittelemassa Juhani Oivo, Heikki Myllylahti sekä Joonas Leinonen.

Keskiviikkona kesäkuun 2. päivä selviää Euroopan kulttuuripääkaupunki2026 -hankkeen voittaja. Jos Oulu voittaa, sillä olisi osaltaan vaikutuksensa myös uuteen kulttuuriradioon.

”Kaupungin kulttuurijohtaja on ottamassa KRO.fm:ää mukaan ohjelmaan, mikäli Oulu voittaa. Sitä kautta rahoituskin saattaisi vähän helpottua”, Rönkkömäki maalailee.

Ota Kulttuuriradio Oulu – KRO.fm kuunteluun tästä linkistä. 

Johanna Mattola

Johanna Mattola

Journalisopiskelija, kuvaava toimittaja ja hullu innostuja. Musiikin ja kulttuurin rakastaja. Elämännälkäinen optimisti ja seikkailija.
Johanna Mattola

Johanna Mattola

Journalisopiskelija, kuvaava toimittaja ja hullu innostuja. Musiikin ja kulttuurin rakastaja. Elämännälkäinen optimisti ja seikkailija.

Jaa somessa

Close Menu