Drink & Draw -illassa nautitaan taiteesta, tarinoista ja viinistä

Voimalan Drink&Draw -tapahtumassa Monsieur Körkkö -niminen hahmo opastaa yleisönsä piirtämisen ja taiteen saloihin. Elävänä mallina toimii burleskihahmo Regiina Dieder. Järjestäjät toivovat jo nyt ensi-illalle jatkoa.

Teksti: Viivi Kiuru
Kuvat: Tessa Astren kotialbumi

Voimala 1889 -ravintolassa järjestetään 20. marraskuuta ensimmäistä kertaa boheemi Drink & Draw -ilta, jossa osallistujat pääsevät harjoittamaan nopeaa, luonnosmaista piirtämistä, eli ranskalaisittain croquis-piirtämistä kuvataiteen ammattilaisen opastamana.

Tämä piirtämisen tapa on mielletty perustaidoksi, joka hioo piirtämisen taitoa niin vasta-alkajilla, kuin pitempäänkin piirtäneillä. Malli on asennossa pari minuuttia kerrallaan ja opettaja ohjaa oppilaitaan piirtämään mallia erilaisilla tavoilla. 

”Croquis-piirtäminen on hauskaa ja opettavaista. Tämän ensimmäisen illan viitekehyksenä on 1920-luvun salakapakka burleskimalleineen ja ertate-kunst -perinteeseen perehtyneen opettajan näkökulma”, taiteilija Tessa Astre kertoo.

Tapahtumassa mallina esiintyvä Regiina Dieder on Astren burleski alter-ego. Burleskitähti Regiina Dieder on kiertänyt lavoja niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Regiina tunnetaan skenessä mielikuvitusrikkaana ja yllättävänä neo-burleskiesiintyjänä.

Burleskihahmon takana Astre on monialainen taiteen ammattilainen, jolla on pitkä kokemus sekä taidemallin työstä että havaintopiirtämisen opettamisesta.

Toinen illan vetäjistä, Raine Körkkö, on luonut iltaa ja mahdollisia tulevia iltamia varten oman hahmonsa, Monsieur Körkön. Raine Körkkö on pitkän linjan taideopettaja ja kuvanveistäjä.

Körkön opiskelijat tietävät, että Körköllä on taito tarinoida laajasti taidehistoriasta ja kuvataiteesta tekemisen ohessa ja tätä erityistä taitoa hyödynnetään myös tulevassa Drink & Draw -illassa lisämausteena varsinaiseen piirtämisopetukseen. 

Croquis-piirtämisessä malli on asennossa pari minuuttia kerrallaan ja opettaja ohjaa oppilaitaan piirtämään erilaisilla tavoilla. . Kuva: Tessa Astren kotialbumi

Tapahtuman järjestäjillä toiveena kokonainen sarja elämyspiirtoiltoja

Astre ja Körkkö toivovat, että Drink & Draw -illoille olisi kysyntää myös jatkossa.

”Mikäli ensimmäinen iltamme, Berliini, saavuttaa suosiota, olemme kiinnostuneet tekemään kokonaisen eri hahmoihin ja painotuksiin kuuluvan taidehistoriallisen elämyspiirto-sarjan”, Astre lupaa.

Osallistujat saavat mukaansa kaikki illan aikana tuotetut taideteokset ja pääsevät nauttimaan piirrostaidon kehittymisestä vain parissa tunnissa. Lippuhintaan sisältyvät tarjoilu, välineet ja kuvataiteen ammattilaisten järjestämä opetus. Osallistujilta itseltään toivotaan vain innokasta mieltä. Astre vinkkaa, että iltama sopii mainiosti esimerkiksi pikkujouluporukalle, polttariseurueelle tai ihan vaan ystävän kanssa uudenlaiseen kokemukseen antautumiselle. 

Mistä moinen idea tapahtumalle sai sitten alkunsa? Voimalan ravintoloitsijaa Anne Mikkola toteaa, että koronan takia monet ravintolat ovat ahdingossa. Sen myötä on pitänyt ajatella luovasti ja keksiä tapahtumia, joilla ravintolaa voitaisiin ylläpitää myös koronan aikaan. 

”Olen myös huomannut, että taiteen tuominen ravintoloihin on yleistynyt ympäri Suomea ja siitä sitten aloin miettimään, että miten me voisimme saada jotain uutta ravintolaamme ja sitten taiteilijoista tuli mieleeni Tessa Astre, johon pyysin tapahtumatuottajaamme olemaan yhteydessä”, Mikkola kertoo ja jatkaa:

”Tessa oli tullut tutuksi jo toisen tapahtuman myötä ja Tessa innostui kovasti ja ideoi tapahtumaa niin, että siitä muodostui paljon kiinnostavampi ja innostavampi mitä osasin alkuun edes kuvitella.”

Myös Mikkola toivoo, että tapahtuma saisi jatkoa. Hänestä on upeaa, että Oulun alueelta löytyy innokkaita ja ennakkoluulottomia taiteen- ja kulttuurintekijöitä. 

”Taiteentekijän joutuvat varmasti tällaisina poikkeusaikoina työllistämään itseänsä poikkeuksellisilla tavoilla, eli tämä on sellainen tapahtuma, jossa kaikki voittavat; niin ravintola, taiteentekijät kuin yleisökin, joka pääsee nauttimaan erilaisesta ja uudesta sisällöstä”, Mikkola iloitsee.

Drink & Draw -ilta Voimala 1889:ssä 20.11.2020 klo 18.00. Lippu 45€. Lipun hintaan sisältyy tarjoilu, taidetarvikkeet sekä piirustuksen opetus.

Liput myynnissä:

Drink & Draw pe 20.11.2020 | Voimala 1889

 

Viivi Kiuru

Viivi Kiuru

Viivi opiskelee kirjallisuutta Oulun yliopistossa. Viivi kirjoittaa ja keskustelee mielellään taiteesta ja tasa-arvoon liittyvistä kysymyksistä. Vapaa-ajalla hän katselee elokuvia tai sitten hän karkaa luontoon katselemaan merta, mustikanvarpuja ja muita luonnon ihmeitä.
Viivi Kiuru

Viivi Kiuru

Viivi opiskelee kirjallisuutta Oulun yliopistossa. Viivi kirjoittaa ja keskustelee mielellään taiteesta ja tasa-arvoon liittyvistä kysymyksistä. Vapaa-ajalla hän katselee elokuvia tai sitten hän karkaa luontoon katselemaan merta, mustikanvarpuja ja muita luonnon ihmeitä.

Jaa somessa

Saatat pitää myös

Close Menu