Konstrundan avaa taiteilijoiden työhuoneet yleisölle

Tulevana viikonloppuna Oulussa on mahdollisuus monipuoliselle taidekierrokselle, kun paikalliset taiteilijat avaavat työhuoneidensa ovet yleisölle.

Teksti: Sallamaari Paavola
Kuva: Eija Eskola

Joka vuosi, yhtenä syyskuisena viikonloppuna taiteen, käsityön ja muotoilun ammattilaiset ympäri Suomen avaavat työhuoneidensa ovet yleisölle Konstrundanin merkeissä – niin myös Oulussa. Työhuoneisiin pääsee tutustumaan lauantaina ja sunnuntaina kello 11–17 välisenä aikana.

Konstrundania on järjestetty Suomessa vuodesta 2008 alkaen. Tapahtuman tavoitteena on alusta saakka ollut lisätä ymmärrystä kotimaista nykytaidetta, taidekäsityötä ja muotoilua kohtaan. Tapahtuma tukee osallistuvien taiteilijoiden ammatinharjoittamista. Yleisölle se puolestaan tarjoaa katsottavan lisäksi keskusteluja, työnäytöksiä ja voimaannuttavia kokemuksia.

Alkujaan Turun seudulta ja ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta liikkeelle lähtenyt tapahtuma on vähitellen kasvanut valtakunnalliseksi. Tänä vuonna tapahtumaan osallistuu ennätysmäärä taiteilijoita, lähes 500 luovaa tekijää eri puolilta Suomea Eckeröstä Iivantiiraan ja Raaseporista Nuorgamiin.

Oulussa 14 taiteilijaa avaa ovensa Konstrundan merkeissä:

Vanhalla Villatehtaalla Pikisaaressa (Pikisaarentie 17) ovensa avaavat taiteilijat Helena Kaikkonen, Leena Kangas, Sakari Matinlauri, Päivi Pussila, Lauri Rankka, Kari Södö ja Veikko Törmänen.

Keskustassa Artists’ studio Kakaravaara 41:ssä (Mäkelininkatu 41) taiteilijat Kaisu Heikkilä ja Hanna Holopainen.

Hiukkavaaran Kulttuurikasarmin K2-taiteilijatalosta (Hiukanpiha 25) ovat mukana Anja Kurikka, Taru-Carita Pullinen ja Heidi Toivainen.

Karjasillalla yleisöllä on mahdollisuus vierailla Vasili Reskalenkon työhuoneella (Hakakatu 16).

Oulunsalossa voi tutustua Joonas Vähäsöyringin ateljeeseen (Jeelinkuja 7).

Työhuoneilla vierailevia pyydetään käyttämään kasvomaskia ja yleisten koronasuositusten lisäksi seuraamaan taiteilijoiden antamia ohjeita.

Tutustu tapahtumaan tarkemmin täällä

Konstrundan Oulu -tapahtuma Facebookissa.

Sallamaari Paavola

Sallamaari Paavola

Sallamaari on Kaupunnin toimittaja, joka nauttii hyvistä tarinoista, kulttuuririennoista ja pohjoisen yöttömistä öistä.
Sallamaari Paavola

Sallamaari Paavola

Sallamaari on Kaupunnin toimittaja, joka nauttii hyvistä tarinoista, kulttuuririennoista ja pohjoisen yöttömistä öistä.

Jaa somessa

Saatat pitää myös

Close Menu