Hiukkavaara Sounds Fabulous kuuluu kaikille

Tulevana viikonloppuna Hiukkavaarassa järjestetään musiikkitapahtuma, joka hellii niin punkin, jazzin, folkin kuin katuruoankin ystäviä.

Teksti ja kuvat: Eija Eskola

Hiukanpihan vanhat kasarmit täyttyvät musiikista tulevana viikonloppuna. Monipuolisessa musiikkitapahtumassa kuullaan perjantaina punkia, lauantaina jazzia ja sunnuntaina folkia. Katukeittiö Mässy vastaa tapahtuman ruokatarjoilusta maukkaine pitaleipineen.

Tapahtuman takana toimivat yhdistykset Kulttuurikasarmi ry sekä Kokardi-Klubi ry. Molempien yhdistysten tavoitteena on suojella Hiukkavaaran entisen kasarmialueen tiloja ja kehittää alueen käyttöä erilaisten kulttuuritoimintojen järjestämiseen.

Idea ikärajattomasta ja päihteettömästä koko viikonlopun kestävästä tapahtumasta sai alkunsa koronatilanteen aiheuttamista muutoksista. Ensin peruuntui keväälle suunniteltu punk-tapahtuma, sitten jo suunnitteilla ollut jazztapahtuma.

”Näitä tapahtumia uudelleen suunnitellessa saimme loistoidean yhdistää tapahtumat yhdeksi musiikkiviikonlopuksi. Lisäsimme siihen vielä folk-musiikille oman päivän”, kertoo Harri Kononen, Kulttuurikasarmi ry:n kulttuurituottaja ja kuntouttavan työtoiminnan ohjaaja.

”Haluamme tuoda musiikkia niiden luo, joiden kesän nautintoon festareiden ja konserttien puute on jättänyt tuntuvan aukon, ja samalla tietenkin kaikille muillekin musiikin rakastajille”, Kononen kertoo.

Harri Kononen on yhdessä muiden toimijoiden kanssa suunnitellut Hiukanpihan nurmelle lounge-alueen viikonloppua varten.

Tapahtuman tarkoituksena on antaa kaikille mahdollisuus nauttia musiikista ulkoilmassa ilmaiseksi sekä tarjota mahdollisuuksia paikallisille artisteille ja muille yhteistyökumppaneille. Tapahtuma on sekä päihteetön että ikärajaton.

”Toiveena on, että kaikki halukkaat pääsevät nauttimaan lahjakkaiden bändien musiikista ja löytävät itselleen tapahtumasta iloa”, kertoo Kulttuurikasarmin apulaistuottaja Maija Pospiech.

Perjantaina on luvassa punk-teemainen päivä, jossa esiintyvät bändit Kuritus, Saa Kiljua ja Kallot. Lauantaina vietetään jazz-päivää, jolloin esiintymässä ovat Papillon, Thermonuclear Trio ja Soul-U. Sunnuntaina taas on vuorossa folk ja esiintymässä ovat Rommakko, Hulentka ja Tulvankukka.

Soul-U ja Papillon yhtyeissä kitaristina ja saksofonistina toimivat Severi Seppänen (vas.) ja Jimi Ahlroos harjoittelivat Hiukkavaaran treeniksellä viikonlopun keikkoja varten.
Soul-U:n laulaja Alli Haapamäki harjoituksissa.

Pospiech pitää tämän kaltaisia matalan kynnyksen tapahtumia erittäin tärkeinä ja toivookin tulevaisuudelta lisää vastaavanlaisia tapahtumia.

”Ne tarjoavat yleisölle tilaisuuden tutustua uusiin bändeihin tai vain nauttia musiikista, ja bändeille tilaisuuden esiintyä ja tavoittaa yleisöä.”

Pospiech kertoo, että toiveena on tehdä Hiukkavaara Sounds Fabulous -viikonlopusta jossain muodossa jokavuotinen tapahtuma.

”Muitakin samankaltaisia tapahtumia on jo suunnitteilla, mutta mitään varmaa en pysty vielä sanomaan.”

Hiukkavaara Sounds Fabulous -musiikkitapahtuma järjestetään 7.8. – 9.8. osoitteessa Hiukanpiha 9, 90650 Oulu.

Ohjelmaa on luvassa perjantaina klo 17–22, lauantaina klo 14–18.30 sekä sunnuntaina klo 15–18.30. Ikärajattomaan ja päihteettömään tapahtumaan on vapaa pääsy.

Eija Eskola

Eija Eskola

Pian journalistiksi valmistuva Eija on tiedonjanoinen optimisti, joka rakastaa valokuvausta ja elämänmakuisia tarinoita.
Eija Eskola

Eija Eskola

Pian journalistiksi valmistuva Eija on tiedonjanoinen optimisti, joka rakastaa valokuvausta ja elämänmakuisia tarinoita.

Jaa somessa

Saatat pitää myös

Close Menu