Varjofestivaali tarjosi olutjoogaa, katutaidetta ja kotimaista musiikkia

Varjofestivaalia juhlittiin viime viikonloppuna Oulun Kuusisaaressa lämpimästä säästä nauttien ja turvavälejä kunnioittaen. Tapahtuman yleisökapasiteetti oli rajattu 4 500 henkilöön, mikä mahdollisti turvallisen festivaalikokemuksen kaikille osapuolille.

Teksti ja kuvat: Iina Tauriainen

Karanteenissa vietetty kevät näkyi ja kuului Oulun festarikesän aloittaneilla Varjofestivaaleilla.


Monet olivat ottaneet omat viltit mukaan ja istahtaneet nurmikolle paistattelemaan elokuista kesäpäivää. Esiintymislavojen edessä otettiin päiväunia, ja puiden varjosta löytyi täydellisiä paikkoja omille retkituoleille ja riippumatoille.


Konserttien aikana yleisömeressä heilui enemmän käsiä kuin puhelimia. Tuntui siltä, että kevään jälkeen ihmiset olivat enemmän läsnä kuin pitkiin aikoihin. Eikä mikään ihme: kukapa olisikaan uskonut, että pääsisimme vielä tänä kesänä nauttimaan elävästä musiikista näinkin isossa mittakaavassa!


Kuusisaaren festivaalialue tarjosi tapahtumalle mainiot puitteet, ja alueella pääsi vetäytymään helposti myös omaan rauhaan. Kun alueen toisessa päässä tanssittiin Stepan tahtiin, toisessa päässä järjestettiin skumppa- ja olutjoogatunteja.


Hiekkaranta oli lastattu erilaisilla auringonottotuoleilla, joihin oli mukava istahtaa katselemaan ohi lipuvia veneitä ja sup-lautailijoita. Rannan alueelta löytyi myös useita oheistuotekojuja, joissa myytiin erilaisia vaatteita ja koruja. Paikalla myymässä oli muun muassa heinäpäässä sijaitseva Tarkkis 14, joka toi vintagevaatteillaan vaihtelua perinteisiin festarikojuihin.


Ravintolakojujen puolella erityisen pitkät jonot johtivat Zivagon burgereille, mutta paikalta löytyi myös Damskon, Fuchkan sekä Toripolliisin antimia.


Sukella takaisin viikonlopun festaritunnelmiin alla olevasta kuvagalleriasta.

IMG_8595
IMG_8575
IMG_8548
IMG_8440
IMG_8159
IMG_8026
IMG_7877
IMG_7723
previous arrow
next arrow
Iina Tauriainen

Iina Tauriainen

Iina opiskelee journalismia ja valmistuu alan ammattilaiseksi vuonna 2022. Hän työskentelee toimittajana Kaupunnissa ja kevytyrittäjänä valokuvauksen parissa.
Iina Tauriainen

Iina Tauriainen

Iina opiskelee journalismia ja valmistuu alan ammattilaiseksi vuonna 2022. Hän työskentelee toimittajana Kaupunnissa ja kevytyrittäjänä valokuvauksen parissa.

Jaa somessa

Saatat pitää myös

Close Menu