Verkostolounge yhteistyön ytimessä

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Verkostolounge kutsuu Pikisaaren Kulttuurilaboratorioon sekä uudet että vanhat kulttuurialan toimijat tutustumaan toisiinsa, vaihtamaan ajatuksia ja viihtymään.

Teksti ja kuvat: Eija Eskola

Kulttuurilaboratoriossa järjestettävään Verkostoloungeen on luvassa kulttuurista kuhinaa. Tulevan torstain tapahtuma tuo yhteen paikalliset kulttuuritoimijat sekä luovan alan ihmiset.

Tapahtumassa tullaan kuulemaan lyhyitä puheenvuoroja paikallisilta toimijoilta: Titta på Tuiran, Rotos ry:n, Kaupunnimedian sekä Ravintolakorttelin edustajilta. Luvassa on lisäksi pientä purtavaa ja tunnelmaa luomassa on myös paikallinen tiskijukka DJ smu.

Tapahtuman takana on kolmen hengen tuotantotiimi, joka on aloittanut työskentelyn tapahtumatuotannon parissa kuluneen vuoden aikana Oulu Urban Culture ry:n Urban Boost -hankkeessa. Oulu Urban Culture ry on kulttuuriyhdistys, joka edistää oululaista kaupunkikulttuuria ja luovien alojen työllisyyttä.

“Tapahtuman tavoitteena on edesauttaa nuorten aloittelevien kulttuurialan ihmisten verkostoitumista sekä tuoda heitä yhteen jo alalla vaikuttavien kanssa”, kertoo tapahtuman takana toimiva kolmikko Tiina Antikainen, Mira Pirttisalo ja Lea Rathje.

Tapahtuman toivotaan antavan kävijöille uusia kontakteja, erilaisia yhteistyökuvioita ja hyvää mieltä.

”Tällä alalla ihmisten tunteminen on tärkeää, sillä työpaikkoja ja yhteistöitä harvemmin löytyy listana netistä. Siitä näkökulmasta katsottuna tällaiset tapahtumat ovat merkittäviä”, Antikainen kertoo.

Ensisijaisesti tapahtuma on suunnattu nuorille ja aloittaville luovan alan ihmisille, mutta tapahtuma on avoin myös alalla jo pidempään toimineille. Toiveena tuotantotiimillä onkin näiden ryhmien kohtaaminen.

Kulttuurilaboratoriolla pääsee toteuttamaan omia ideoitaan. Sekä Mira Pirttisalo että Tiina Antikainen kokevat tapahtumatuotannon omaksi jutukseen.

Uusia mahdollisuuksia Oulun nuorille

Tapahtuman tarkoituksena on myös luoda Ouluun uudenlaista kulttuuritoimintaa, kehittää kaupungin vetovoimaa sekä tarjota etenkin nuorille oululaisille mahdollisuuksia monipuolisten tapahtumien ja projektien kautta.

”Koemme, ettei tällaisia tapahtumia voi olla liikaa. Heikki Myllylahti Oulu Urban Culturesta heitti ilmoille ajatuksen tämänkaltaisesta tapahtumasta. Kaipasimme itsekin enemmän nuorille suunnattuja tilaisuuksia ja siksi päätimmekin tarttua ideaan ja järjestää sellaisen itse”, kolmikko taustoittaa.

Kulttuurilaboratoriossa tullaan järjestämään myös jatkossa samankaltaisia kulttuuritoimijoita yhdistäviä verkostoitumistapahtumia, todennäköisesti vielä tämän vuoden puolella.

”Meidän tuotantotiimillä on työn alla lisäksi muita, erilaisia projekteja, mutta kerrottakoon niistä enemmän sitten, kun suunnitelmat konkretisoituvat”, Pirttisalo lupaa.

”On mukavaa olla järjestämässä kohtaamispaikkaa, jonne ovat tervetulleet niin uudet toimijat kuin vanhat konkarit. Toivottavasti mahdollisimman moni pääsisi paikalle ja uusia yhteistyökuvioita lähtisi syntymään”, Lea Rathje kertoo.

Kulttuurilaboratorio on luotu tarjoamaan eritoten nuorille tapahtumajärjestäjille kevyen ja helposti lähestyttävän ympäristön omien ideoiden kokeilemiseen käytännössä.

Verkostoloungen tuottajat toivovat paikalle myös niitä, joille Kulttuurilaboratorio on vielä paikkana ja mahdollisuutena tuntematon.

”Rohkaisemme paikalle erityisesti nuoria ja aloittelevia luovista aloista ja projekteista kiinnostuneita, ja toki myös muita, joilla on kiinnostusta tutustua uusiin ihmisiin ja löytää mahdollisia tulevaisuuden yhteistyökuvioita taikka vain päästä keskustelemaan samanhenkisten kanssa.”

Verkostolounge torstaina 24.9.2020 klo 14–17 Kulttuurilaboratiossa osoitteessa Pikisaarentie 13.

Tapahtuman järjestäjät muistuttavat tulemaan paikalle vain terveenä ja turvallisuussuosituksia noudattaen.

Lisätietoja tapahtuman Facebook-sivulta.

Verkostolounge ja Kulttuurilaboratorio on osa Oulu Urban Culture ry:n Urban Boost -hankkeen toimintaa. Kulttuurilaboratorio on maksuton kulttuuritila, joka tarjoaa nuorille tilat kulttuuritoiminnan kokeiluun.

Eija Eskola

Eija Eskola

Pian journalistiksi valmistuva Eija on tiedonjanoinen optimisti, joka rakastaa valokuvausta ja elämänmakuisia tarinoita.
Eija Eskola

Eija Eskola

Pian journalistiksi valmistuva Eija on tiedonjanoinen optimisti, joka rakastaa valokuvausta ja elämänmakuisia tarinoita.

Jaa somessa

Saatat pitää myös

Close Menu