EMVT syntyi rakkaudesta PMMP:n musiikkiin

EMVT - PMMP -tribuuttiyhtye

Kuudesta oululaisesta musiikkipedagogiopiskelijasta koostuva EMVT perustettiin tribuuttina PMMP-yhtyeen musiikille. Bändi soittaa kolmannen keikkansa perjantaina 7. lokakuuta synnyinpaikassaan 45 Specialissa.

Teksti: Pauliina Puurunen
Kuva: Anni Teeri

EMVT-yhtyeen jäseniä yhdistää ainakin kolme asiaa: he ovat kaikki Oulun ammattikorkeakoulun musiikkipedagogiopiskelijoita, syntyneet 1990-luvulla, sekä olleet aina kovia PMMP:n faneja. Vuonna 2013 hajonneen suomalaisen pop-rock-yhtyeen musiikki on jäänyt elämään vaikka Paula Vesala ja Mira Luoti ovat jatkaneet omiin suuntiinsa.

Tribuuttibändin laulajina ovat Eveliina Halme ja Essi Koutelo. Kitaraa soittaa Erno Puurunen, basson varressa on Ilkka Pokkinen, rummuissa Joonas Alaräihä ja koskettimia soittaa Jami Alaverronen.

EMVT perustettiin syksyllä 2019, kun sen jäsenet tutustuivat toisiinsa 45 Specialissa järjestetyillä jameilla. Illan aikana tuli puheeksi, että jokainen heistä on nuorempana kokenut syvää yhteyttä PMMP:n musiikkia kohtaan.

”Taisi olla Essin ja Ilkan idea, että tämmöinen tribuuttikeikka täytyy saada järjestää”, muistelee yhtyeen kosketinsoittaja Jami Alaverronen.

”Ja halusimme ehdottomasti sellaisen porukan mukaan tähän projektiin, joka on oikeasti kuunnellut PMMP:tä paljon”, Essi Koutelo lisää.

Rumpali Joonas Alaräihää kiehtoivat nuorena erityisesti PMMP:n laulujen sanoitukset.

”Yhtyeenä PMMP kestää vertailua muihin bändeihin ja jokainen kuulija löytää varmasti teksteistä samaistumispintaa.”

EMVT:n jäsenet kertovat sanoituksista löytyneen herkkien ja lohdullisten lyriikoiden lisäksi myös provokatiivista sanomaa ja anarkiahenkeä, jonka he uskovat kiehtoneen monia.

Oulussa hyvät ideat palkitaan

Bändin mielestä Oulussa on paljon keikkapaikkoja ja kaupungin musiikkikenttä saa muutenkin kiitosta.

”Oulussa kun keksii hyvän idean, niin sen voi aika helposti myös toteuttaa. Kun konsepti on selvillä, pitää vain alkaa aktiivisesti kyselemään eri tahoilta kiinnostusta yhteistyöhön”, kertoo Alaräihä.

PMMP:n tribuuttiyhtyeestä ollaan oltu kiinnostuneita Oulussa. Koutelon mukaan järjestäjiä on ollut helppo houkutella yhteistyöhön tavallisesta poikkeavalla esiintyjällä.

”Ei PMMP:n biisejä kuitenkaan ihan joka viikonloppu coverbändien toimesta soiteta.”

Matka jatkuu keikka kerrallaan

Kaikilla yhtyeen jäsenillä on EMVT:n lisäksi muitakin musiikkiprojekteja. Suunnitelmia muiden yhtyeiden biisien esittämisestä EMVT:n kanssa ei ole, sillä harvemmin edes tulevia keikkoja suunnitellaan etukäteen. Bändi haluaa säilyttää rentouden tekemisessään. Itse asiassa tulevaa keikkaakaan ei erityisemmin suunniteltu, vaan idea lähti 45 Specialin aloitteesta.

Yhtye esiintyy yhdessä nyt kolmatta kertaa. Kaikki keikat on järjestetty 45 Specialissa, mutta se ei EMVT:tä haittaa.

”Tuntuu loogiselta soittaa Nelivitosessa, kun sieltä tämä kaikki on kuitenkin saanut alkunsa”, Koutelo toteaa.

Bändi toivoo mahdollisimman monen löytävän keikalle. Yhtye pyrkii tavoittamaan myös ihmisiä, jotka eivät ole erityisemmin kuunnelleet PMMP:tä. EMVT on projektina jäsenilleen sen verran erityislaatuinen, että keikoille latautuminen on ollut jopa helppoa.

”Kun soittaa toisen bändin musiikkia, tulee soitettua myös kyseiselle bändille ominaisella tyylillä,” Alaräihä kertoo.

Ennen kaikkea keikan tarkoitus on toimia kunnianosoituksena 2000-luvun alussa siveyden rajoja rikkoneelle yhtyeelle.

”Kun miettii Suomen musiikkiskeneä, niin onhan PMMP merkittävä osa sitä!”, jäsenet toteavat.

Lisätietoja tapahtuman Facebook-sivulta.

Pauliina Puurunen

Pauliina Puurunen

Pauliina Puurunen

Pauliina Puurunen

Jaa somessa

Saatat pitää myös

Close Menu