KULTTUURI

Ilmiöitä, ajatuksia ja arvioita suoraan aallonharjalta.

ARTIKKELIT

Ilmiö

Vinyylit palasivat pyörimään levylautasille

Vinyylilevyjen nostalginen rahina on tavoittanut viime vuosina myös nuoremmat musiikin kuluttajat. Vinyyleissä kiehtovat hyvän äänenlaadun lisäksi kokonaisvaltainen kokemus ja pieni vaivan näkeminen sen tavoittamiseksi.

Oulu tutuksi

Vaara – Symboli muuttuvalle Oululle

Tulevaisuuden Oulu on tiiviimpi, urbaanimpi ja kasvaa ennen kaikkea ylöspäin. Nämä muutokset ovat erityisen hyvin nähtävillä Vaaran kaupunginosassa. Uutuuttaan hohtavien tornien lisäksi alueelta löytyy myös kaupungin merkittävimpiä jugend -kohteita.

Ilmiö

Runous on nyt rikkaampaa kuin koskaan

Sanataide yhdistelee nykyaikana niin tekstiä, ääntä kuin videotakin. Tekstilajit vaihtelevat räpistä haikuun, ja runouteen voi törmätä missä tahansa. Oulussa sanataide on elävää ja värikästä, mutta kaipaa lisää näkyvyyttä.

Oulu tutuksi

Katsaus Vaaran alueen antikvariaatteihin

Lähdimme kierrokselle Vaaran alueen eli Oulun rautatieaseman ympäristön antikvariaatteihin: Aseman divariin, Ale-kirjaan ja Antikvaarinen kirjakauppa Ajaton aikaan.

Tapahtumat

Verkostolounge yhteistyön ytimessä

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Verkostolounge kutsuu Pikisaaren Kulttuurilaboratorioon sekä uudet että vanhat kulttuurialan toimijat tutustumaan toisiinsa, vaihtamaan ajatuksia ja viihtymään.

Kaupunnin ääni

Kolumni: Sairaus, taistelu vai metafora?

Siinä missä lääketiede kehittyi, kieli jäi jälkeen. Me emme voi kontrolloida kaikkea, emmekä voi odottaa sitä muiltakaan, kirjoittaa Viivi Kiuru.

Oulu tutuksi

Alppila – Pikku-Berliinistä itsenäiseksi osaksi Pohjois-Oulua

Alppila on rakennustaiteeltaan rikasta seutua, sillä alueelta löytyy modernia kerrostalorakentamista, edistyksellistä hyvinvointivaltioarkkitehtuuria, viehättäviä puutaloja sekä historiallinen Alppimaja, joka rakennettiin 1940-luvulla natsien klubitaloksi.

Close Menu