KULTTUURI

Ilmiöitä, ajatuksia ja arvioita suoraan aallonharjalta.

ARTIKKELIT

Arviot

Arvio – Boar: Hulluuden mandala

Vihaisia riffejä läpsyy kuulijan naamalle, mutta dynamiikkaa löytyy kuitenkin sen verran, että korvat eivät mene tukkoon. Perinteisimmillään Boar kuulostaa aavistuksen amerikkalaisbändi Mastodonilta, kirjoittaa Samuli Paitsola arviossaan.

Ilmiö

Taidetta kadunkulmalta – sanomalehti taiteen julkaisualustana

Kulttuuritalo Valveen edessä olevasta sanomalehtiautomaatista on voinut helmikuusta saakka ostaa taidejulkaisuja. Automaatin taustalla toimii Photobooks from Finland -yhteisö. Viimeinen lehti nimeltään Yö ja Elämä on hankittavissa 4. heinäkuuta saakka.

Tapahtumat

PIKI me up! on taiteen ja kaupunkikulttuurin riemujuhlaa

Oulun Pikisaaressa on vietetty viisipäiväistä PIKI me up! -multitaidetapahtumaa. Kaikille avoin ja maksuton tapahtuma nostaa esille taiteen eri muotoja ja Pikisaaren potentiaalia tapahtumien ja kulttuurin kehtona.

Oulu tutuksi

Kahden todellisuuden Kaukovainio

Kaukovainio on 1960- ja 70-lukujen lähiörakentamisen tyyppiesimerkki. Aikoinaan metsälähiöt kykenivät aidosti parantamaan niihin muuttaneiden ihmisten elämänlaatua, mutta sisälsivät ajoittain myös piirteitä tunkkaisesta sosiaalisesta segregaatiosta. Nykyisin Kaukovainion kaltaiset lähiöt etsivät paikkaansa muuttuvassa maailmassa.

Arviot

Arvio – Emilia Aarnio: Kehrääjälintu

Emilia Aarnio kuljettaa esikoisalbumillaan kuulijaa mukanaan surusta kabareemaiseen iloon ja jazz-vivahteella maustettuun rakkauskuplaan – eivätkä jalat tahmaannu matkalla liialliseen siirappiin, kirjoittaa Saara Pasanen arviossaan.

Ilmiö

Ajaton Aika on kätkenyt uumeniinsa keräilyaarteita jo 20 vuotta

Oululaisen Ajaton Aika -liikkeen yrittäjät Tapio ja Anne Ojanperä ovat innostuneet keräilystä jo lapsina. Vuosien varrella keräilyharrastuksesta on muodostunut pariskunnan elämäntapa, joka on täyttänyt kodin keräilyaarteista ja tuonut työn yhteisen intohimon parissa.

Ilmiö

Veeran Verstaalla luovuus saa kukoistaa

Veeran Verstas on taidepaja oululaisille nuorille aikuisille. Ohjaajat itse näkevät pajatoiminnan eräänlaisena unelmien taidekouluna, joka Oulusta muuten puuttuu.

Close Menu