PIKI me up! on taiteen ja kaupunkikulttuurin riemujuhlaa

Oulun Pikisaaressa on vietetty viisipäiväistä PIKI me up! -multitaidetapahtumaa. Kaikille avoin ja maksuton tapahtuma nostaa esille taiteen eri muotoja ja Pikisaaren potentiaalia tapahtumien ja kulttuurin kehtona.

Teksti ja kuvat: Suvi Maaria

Viikonloppuna Pikisaaressa vallitsi kesäinen tunnelma ja ihmisten kasvoilta paistoi ilo, kun PIKI me up! -multitaidetapahtuma alkoi. Jokainen oli varmasti odottanut näitä hetkiä: sitä, että saa nauttia kesästä tapahtumien parissa.

Perjantaina alkanut PIKI me up! -tapahtuma jatkuu tiistaihin 8. kesäkuuta saakka. Viisipäiväiseen tapahtumaan on mahtunut monenlaista ohjelmaa, kuten katutanssia, teknohuone, taidenäyttely, graffitiseinän maalaus sekä indiepatio.

Viikonloppuna indiepatiolla esiintyi muusikoita kuten Iiri Vuorela, HÄMY ja Vaara Recordsin Eemeli ja Juho sekä sanataiteilijat LAJUNE ja Pauli Pietilä. Yllä kuvassa pation tuottaja Stella Vikstedt.

Lauantain tapahtumapäivän aloitti sanataiteilija LAJUNE (kuva yllä). Tekstien sisältö tempaisi kuulijan hetkessä mukaansa.

Oululaisen laulaja-lauluntekijä Iiri Vuorelan sanoituksissa huokui rohkeus.

Henri Honkanen loihti alueelle graffitin. Teos on edelleen nähtävillä Pikisaaressa.

PIKI me up! -tapahtumasta löytyy myös taidenäyttely, jossa on useiden eri taiteilijoiden teoksia. Esimerkiksi nämä Sanni Ukkolan kasvoruukut ovat kuin persoonallisia muotokuvia, joiden tarinaa jää miettimään.

Taidenäyttely on avoinna myös tänään maanantaina ja tiistaina kello 12-18 välisen ajan.

Reeta Suvannon ”Šiämeh kätetty / Muistoon kätketty” . Suvannon teokset käsittelevät taiteilijan karjalaisia juuria.

”Teoksissani käsittelen kodin ja kulttuuri-identiteetin muodostumista, merkitystä ja menetystä ihmiselle oman sukuni historian kautta. Peilaan myös omaa vienalaisuuttani kolmannen polven karjalaisena. Vienan karjalainen kulttuuri on nähtävillä teoksissa muun muassa nimistössä ja symboliikassa”, taiteilija kertoo.

Leia Art:in takana on Rosa Björklund (kuvassa), jonka maalauksissa värien kontrastit ja yksityiskohdat luovat katsojalle upean elämyksen.

Mirjami Mäkelän teos ”Pizza Party”.

Lauantaina PIKI me up!:ssa pääsi myös seuraamaan taiteilijoiden työskentelyä. Julia Jussilan maalaaminen oli hypnotisoivaa katseltavaa.

Samaan aikaan ulkona nautittiin taas sanataiteesta, kun Pauli Pietilä nousi lavalle. Pietilän esiintyminen iski kuulijoihin heti ensimmäisestä sanasta. Sanataiteen jälkeen oli dj-musiikin vuoro.

PIKI me up! -multitaidetapahtuma Oulun Pikisaaressa 4. – 8.6.2021

Tapahtuma jatkuu vielä maanantaina ja tiistaina kello 12-18 välisen ajan. Lisätietoja tapahtuman Facebook-sivuilta ja Instagramista.

MAANANTAI 7.6:
Teknohuone 14.30-16.30
K-pop tanssivideo teknohuoneessa 16.30-17
Taidenäyttely 12-18
RPD (K-pop random play dance) 17-18

TIISTAI 8.6:
Teknohuone 13-18
Taidenäyttely 12-18
 
Tapahtuma toteutetaan osana Oulu Urban Culture ry:n Urban Boost (ESR) -hankkeen tuottajavalmennusta. Valmennus tarjoaa nuorille aikuisille mahdollisuuden tutustua luoviin
aloihin ja vaikuttaa oman alueen kaupunkikulttuuriin.
Suvi Maaria

Suvi Maaria

Valokuvaaja Suvi Maaria rakastaa ihmisiä, ilmiöitä ja oululaisia kadunkulmia. Musiikki, kuvataide ja tarinat Oulusta ovat Suvin intohimo.
Suvi Maaria

Suvi Maaria

Valokuvaaja Suvi Maaria rakastaa ihmisiä, ilmiöitä ja oululaisia kadunkulmia. Musiikki, kuvataide ja tarinat Oulusta ovat Suvin intohimo.

Jaa somessa

Saatat pitää myös

Close Menu