Sanoja maan alta: Sonja Kaisanlahti

Nuoren Voiman Debytoi runoilijana -kilpailun tuore voittaja Sonja Kaisanlahti kirjoittaa sekä runoja että lyriikoita.

Teksti ja kuva: Laura Juntunen

Sonja Kaisanlahti on soittanut, laulanut ja kirjoittanut lapsesta saakka. Tällä hetkellä hän on mukana Nikamat, Elaine ja Kaisanlahti Sisters -yhtyeissä.

”On kivaa, kun on niin monenlaista musiikkia mitä haluaa tehdä ja mitä myös syntyy. Ja kaikkea varten voi perustaa oman bändin”, Kaisanlahti naurahtaa.

Vaikka erilaisille kokoonpanoille kirjoittaminen on aina keskenään erilaista, yksi yhdistävä tekijä Kaisanlahden projekteissa on: useimmiten tekstit ovat tematiikaltaan enemmän tai vähemmän melankolisia.

Kappaleiden lisäksi Kaisanlahti kirjoittaa runoja ja haaveilee oman runokokoelman julkaisemisesta. Elokuussa 2022 Kaisanlahti voitti Nuori Voima -kirjallisuuslehden vuosittaisen Debytoi runoilijana -kilpailun.

Kaisanlahden kynästä syntyy jatkuvasti uusia runoja ja kappaleita.

”En voi kuvitella kuka olisin, jos en kirjoittaisi. Se on niin voimakkaasti minua määrittelevä asia. Kirjoitan joka päivä edes jotain. Se on minulle tapa olla olemassa.”

Mutta mistä Kaisanlahti tietää, onko syntyvän tekstin tarkoitus olla runo vai kappale? Entä mistä hän inspiroituu? Se selviää uusimmasta Sanoja maan alta -podcastin jaksosta.

Jaksossa keskustellaan muun muassa kirjoittamisen eri muodoista, säännöllisen luomisen tärkeydestä ja välttämättömyydestä sekä lavarunoudesta. Kuuntele:

Jaksossa kuullaan lausuttuina seuraavat tekstit:

Eikö voida odottaa

Saatan eksyä valoon

Olin onnellinen

Seuraa Kaisanlahden bändejä sosiaalisessa mediassa:

Nikamat,

Kaisanlahti Sisters ja

Elaine

Laura Juntunen

Laura Juntunen

Laura on vapaa toimittaja ja kirjoittaja sekä kulttuurin suurkuluttaja.
Laura Juntunen

Laura Juntunen

Laura on vapaa toimittaja ja kirjoittaja sekä kulttuurin suurkuluttaja.

Jaa somessa

Saatat pitää myös

Close Menu