Urbaani kyläjuhla saapuu ihastuttavaan Pikisaareen

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Urbaani kyläjuhla -tapahtuma nostaa esiin monipuolisen kattauksen Ouluun sidoksissa olevia esiintyjiä. Luvassa on ohjelmaa esimerkiksi musiikin, runouden ja tyylin saralta.   

Teksti ja kuvat: Sina Sarpola

Tulevana lauantaina 14. elokuuta Oulun Pikisaaren villatehtaiden miljöön valtaa Urbaani kyläjuhla, pääsymaksuton ja kaikille avoin kulttuurifestivaali.

Tapahtumassa nähdään useita Oulussa vaikuttavia tai sinne palaavia artisteja sekä yhtyeitä. Pääosassa ovat ilmentymät musiikista, kaupunkitaiteesta, ruoasta, tyylistä ja runoudesta aina yllätyksellisiin poikkitaiteellisiin sisältöihin.

Urbaani kyläjuhla on osa Oulussa järjestettävien valtakunnallisten kotiseutupäivien ohjelmistoa. Tapahtuman toteuttaa Oulu Urban Culture ry yhteistyössä Oulun kaupungin ja Kaupunnimedian kanssa. Tapahtumaa tukee myös Musiikin edistämissäätiö.

Oulu Urban Culture -järjestön perustajan ja toiminnanjohtajan Heikki Myllylahden mukaan Pikisaaren Urbaani kyläjuhla nostaa esiin erinomaisen kattauksen Oulussa vaikuttavia tai Oulun seudulta lähtöisin olevia esiintyjiä.

”Halusimme tuoda perinteiseksi miellettyjen kotiseutupäivien ohjelmistoon vaihtoehtoista ja nuoria aikuisia kiinnostavaa sisältöä. Tapahtuman tarkoituksena on esitellä oululaista vaihtoehtokulttuuria ja Pikisaareen tulevaisuutta Oulun tärkeimpänä kulttuuritoimijoiden keskittymänä”, Myllylahti kuvailee.

Musiikkia, kirjallisuutta ja tyylinäytös

Urbaanissa kyläjuhlassa lavalle nousee useita erilaisia artisteja, joilla on jonkinlainen sidos Ouluun. Musiikin tyylilajit tulevat vaihtelemaan elektronisesta popmusiikista aina devil metal punkkiin saakka.

Mukana ovat esimerkiksi Nelli Milan, Stepa & Heimo ilman menneisyyttä, Cyril Awakens, Sumuposauttaja, Ulla Lintulampi, Iiri Vuorela ja Bonehunter.

”Kahdelle eri lavalle nousee yhteensä kymmenen muusikkoa tai yhtyettä”, Myllylahti laskeskelee.

Musiikin lisäksi ohjelmassa on katutyylisivusto Ouluuksin järjestämä Vaatekaapilla goes live -tyylinäytös, joka päästää oululaiset pukeutujat valloilleen. Näytöksen mallit ovat aikoinaan Ouluuksiin kadulla kuvattuja ihmisiä, jotka saavat nyt esitellä tyyliään livenäytöksessä.

Tarjontaa riittää myös runouden ja kirjallisuuden ystäville. Tapahtumassa on luvassa esimerkiksi Hiltunen & Sarja -kokoonpanon ensiesiintyminen. Lisäksi lavoilla nähdään useita Oulun kirjailijaseuran edustajia: Miia Paani, Jarno Mällinen, Eeva Maria al-Khazaali ja Jenny Kangasvuo.

Kulttuurisisältöjen lisäksi luvassa on ruokaa ja juomaa, kaupunkitaidetta sekä designia. Eikä siinäkään välttämättä vielä kaikki.

”Yllätyksiäkin mahtuu mukaan”, Myllylahti toteaa.  

Pikisaareen rakentuu kaksi eri lavaa, joilla nähdään päivän aikana useita erilaisia esiintyjiä.

Turvallisuutta unohtamatta

Vuodesta 1949 lähtien järjestettyjen Valtakunnallisten kotiseutupäivien tarkoituksena on kasvattaa kotiseututyön arvostusta ja esitellä järjestäjäaluetta. Neljä päivää kestävän tapahtumakokonaisuuden päävastuullisina järjestäjinä toimivat Oulun kaupunki ja Suomen Kotiseutuliitto.

Kokonaisuudessaan Valtakunnalliset kotiseutupäivät järjestetään 12. – 15. elokuuta. Urbaanin kyläjuhlan ohella tarjolla on runsaasti muitakin kaikille avoimia ja ilmaisia tapahtumia, kuten esimerkiksi Oulu Sinfonian konsertit Hupisaarten kesäteatterilla ja Sounds of Oulu, Kaupunnikarkelot sekä Kotiseutumarkkinat Rotuaarilla.

Viime viikkoina eri puolilla Suomea järjestettyjä yleisötapahtumia on varjostanut koronatartuntojen lisääntyminen. Oulussa on kuitenkin päästy vielä nauttimaan useista, paikoin suuristakin yleisötapahtumista.

Myllylahti kertoo, että vallitseva koronatilanne on otettu tarkasti huomioon myös Pikisaaren Urbaani kyläjuhla -tapahtuman järjestelyissä.

”Seuraamme aktiivisesti koronatilanteen kehittymistä ja viranomaisohjeistuksia, ja teemme tarvittavia toimenpiteitä, jotta tapahtuma voidaan järjestää turvallisesti. Tapahtumaan tulee vahva maskisuositus ja lavojen edustalle harkitsemme maskipakkoa. Tarjolla on myös runsaasti käsidesiä”, Myllylahti kertoo.

Pikisaaren Urbaani kyläjuhla lauantaina 14.8.2021 kello 14 – 23.30. Tapahtuma-alueena toimii villatehtaiden miljöö osoitteessa Pikisaarentie 15.

Katso kaikki esiintyjät, aikataulu ja muut tiedot tapahtuman Facebook-sivuilta sekä Oulu Urban Culturen Instagramista ja Facebookista.

Pikisaaren Urbaanin kyläjuhlan tapahtumaosion toteuttaa Oulu Urban Culture ry yhteistyössä Oulun kaupungin ja Kaupunnimedian kanssa. Tapahtumaa tukee Musiikin edistämissäätiö.

Sina Sarpola

Sina Sarpola

Kaupunnin markkinoinnin ja viestinnän harjoittelija Sina on kirjoittaja, amatöörivalokuvaaja, opiskelija sekä intohimoinen sosiaalisen median suurkuluttaja.
Sina Sarpola

Sina Sarpola

Kaupunnin markkinoinnin ja viestinnän harjoittelija Sina on kirjoittaja, amatöörivalokuvaaja, opiskelija sekä intohimoinen sosiaalisen median suurkuluttaja.

Jaa somessa

Saatat pitää myös

Close Menu