IHIMISIÄ

Kiehtovia ja ajankohtaisia tekijöitä Oulusta ja maailmalta.

ARTIKKELIT

10 kysymystä

10 Kysymystä: Petri Lusikka

Oululainen laulaja-lauluntekijä Petri Lusikka julkaisee 29. heinäkuuta Toivon lauluja -esikoisalbuminsa, jonka kappaleissa hän kertoo omakohtaisista kokemuksistaan toivon varaan ripustautumisesta. Lusikka esiintyy Kaupunniklubi goes Toppila hoodz -tapahtumassa perjantaina 10. kesäkuuta Koskelan suuralueen yhteisötila Alvarissa.

10 kysymystä

10 kysymystä: Siiri Aunola

Kuvataiteilija Siiri Aunolalle taiteen tekeminen on vapaa-aikaa suruista, siksi valtaosa hänen töistään piirtyy värikkäinä ja iloisina. Aunolan Mielijohde-näyttelyn avajaisia vietetään Kaupunniklubilla yhteisötila Alvarissa perjantaina 10. kesäkuuta.

10 kysymystä

10 kysymystä: Ellu Malkamäki

The Voice of Finlandissa kilpaillut, oululaistunut muusikko Ellu Malkamäki haaveilee kuumailmapallomatkasta ja elävästä kulttuurikaupungista. Yksi haave on käymässä toteen lähipäivinä: debyyttisinkku Kiurujen laulu julkaistaan musiikkivideon kera.

10 kysymystä

10 kysymystä: Taneli Reponen

Oululaisen lauluntekijä Taneli Reposen tekstit ovat tarinamaisia rakennelmia, joiden aiheina voi olla niin elämänhallinnan vaikeus kuin ristikoita tekevä mummokin. Reponen esiintyy Kaupunniklubilla torstaina 28. huhtikuuta.

10 kysymystä

10 kysymystä: Nina Juustila-Cevirel

Oululainen runoilija, teatterintekijä ja kulttuuriharrastaja Nina Juustila-Cevirel julkaisi toisen runoteoksensa Vällyihin valuva viime vuoden lopulla, mutta teoksen julkkareita päästiin juhlistamaan vasta helmikuussa. Juustila-Cevirelille runoudessa parasta on leikki.

10 kysymystä

10 kysymystä: Päkä Rehu

Valo- ja videokuvaaja Päkä Rehun ensimmäinen näyttely avautui Pohjoiseen valokuvakeskukseen helmikuun alussa.

Ihimisiä

Pedaalimaailmassa eletään nyt käsityöläisyyden kukoistuskautta

Oululaisen efektipedaalifirma Pochardin käsityöpajassa valmistuu pedaaleita, jotka saisivat Väinämöisen kanteleenkin soimaan uudella tavalla. Yrittäjä Olli Heikkinen ei kaipaa isoa firmaa vaan tekee mieluummin asioita, jotka häntä kiinnostavat.

10 kysymystä

10 kysymystä: Asta Salomaa

Asta Salomaa opiskeli musiikkikasvattajaksi, mutta löysi paikkansa taiteen ja kulttuurin mahdollistajana tuottajan työssä. Tällä hetkellä hän työskentelee unelmatyössään Oulu2026-hankkeessa, toimii Radio Helsingin kirjeenvaihtajana ja ilmaisee itseään neulomalla sukkia.

Ihimisiä

Koti Oulussa, pelikenttänä maailma

Galleria Harmajassa on syyskuun ajan nähtävillä oululaisen kuvataiteilija Anni Kinnusen uusin Safewords- näyttelykokonaisuus. Mitä Oulussa eläminen ja työskenteleminen merkitsee Kinnuselle, ja onko taiteilijalla paremmat menestymisen mahdollisuudet, jos tukikohta löytyykin Etelä-Suomesta? Keskustelimme aiheesta Kinnusen ja galleristi-kuraattori Veikko Halmetojan kanssa.

10 kysymystä

10 kysymystä: Taija Jyrkäs

Pienet piirit ja hieman pessimistinen asenne – molemmat asioita, joita moni voisi pitää negatiivisina. Taide- ja kulttuurialan tuottaja Taija Jyrkäs näkee ne kuitenkin myös Oulun vahvuuksina.

10 kysymystä

10 kysymystä: Laura Nevanperä

Oulusta Turkuun muuttanut Laura Nevanperä on kuvataiteilija ja musiikintekijä, jonka sooloprojekti Laua Rip yhdistelee elektropunkia ja räppiä. Laua Ripillä on edessään kahden keikan viikonloppu Oulussa: perjantaina artistin voi nähdä Kulttuuribingon KATSO -juhlanäyttelyssä, ja lauantaina Tukikohdalla Maanalasella saundilla vol. 1 -klubilla.

10 kysymystä

10 kysymystä: Sami Aleksi Keinänen

Sami Aleksi Keinänen on kotimaista indiemusiikin kenttää seuraavalle yleisölle tuttu kasvo paitsi monista yhtyeistä, myös Sumuposauttaja -artistinimellä julkaisemastaan elektronisesta musiikista. Toukokuussa uuden albumin julkaissut Sumuposauttaja nähdään Oulussa 14.8. Pikisaaren Urbaanissa kyläjuhlassa.

Close Menu