IHIMISIÄ

Kiehtovia ja ajankohtaisia tekijöitä Oulusta ja maailmalta.

ARTIKKELIT

Ihimisiä

Herttaniemen musiikki syntyy sisältö edellä

Oululainen Herttaniemi julkaisi debyyttisinglensä viime vuoden elokuussa. Kuudesta ammattilaismuusikosta koostuva yhtye kuvailee musiikkiaan folkahtavaksi popiksi, jonka sekaan on roiskittu modernin nykymusiikin elementtejä ja old school-tyyppistä rahinaa.

10 kysymystä

10 kysymystä: Niina Jortikka

Kaupunkikulttuurin käsityöläinen Niina Jortikka on mukana monen oululaisen tapahtuman ja ilmiön taustajoukoissa. Jortikka uskoo, että kaiken keskiössä on yhteisöllisyys. Niinpä hän haluaa inspiroida myös muita osallistumaan ja verkostoitumaan, matalalla kynnyksellä.

10 kysymystä

10 kysymystä: Carmen Kekki

Carmen Kekki on tanssija ja tanssinopettaja, joka maalaa ja inspiroituu kehojen kauneudesta. Hänelle on tärkeää, että luomistyö säilyy hauskana ja yllätyksellisenä leikkinä.

10 kysymystä

10 kysymystä: Jesse Heikkinen

Oululaislähtöisen muusikko Jesse Heikkisen Iterum Nata -sooloprojektin kolmas levy julkaistiin marraskuussa. Heikkiselle oman synkän puolen tunnistaminen on väylä estottomaan itseilmaisuun.

10 kysymystä

10 kysymystä: Iida Homanen

Monialaiselle taiteen ja kulttuurin tekijä Iida Homaselle tärkeimpiä luovan ilmaisun väyliä ovat runous, kirjoittaminen sekä sanoitusten tekeminen musiikkiprojekteihin. Homasen esikoisrunokokoelma Kullanhohtoinen Keinu julkaistaan ensi keväänä.

10 kysymystä

10 kysymystä: Kati Hiltunen

Esikoiskirjailija, runoilija Kati Hiltusta viehättää kirjoittamisessa eletyn elämän kuvaaminen ja leikittely runon puhujan roolilla.

10 kysymystä

10 kysymystä: Oskari ”Don Poro” Tuohimaa

Oululainen taiteilija Oskari Tuohimaa eli Don Poro on ollut mukana Snoop Doggin taiteilijatiimissä ja saanut töitään nimekkäiden rap-artistien seinille. Nyt hänen teoksiaan nähdään Ullakolle avautuvassa näyttelyssä.

10 kysymystä

10 kysymystä: Sara Ahola

Kuvataiteilija Sara Aholan teoksissa toistuvat usein symbolit, mystiikka, satumaiset tarinat ja vahvat naiset. Aholan Höyhensaaret-näyttely on esillä Hollihaan taidekontissa perjantaihin saakka.

Ihimisiä

Hanna-Kaija Takalo syventyy ihmisyyteen

Oululainen tanssitaiteilija Hanna-Kaija Takalo haluaa käsitellä taiteessaan ihmisyyttä ja sen nurjaa puolta. Taiteilijaa eteenpäin vieviä voimia ovat avoimuus, uteliaisuus ja pelottomuus.

10 kysymystä

10 kysymystä: Eeva Maria al-Khazaali

Oululainen runoilija Eeva Maria al-Khazaali käsittelee juuri julkaistussa runokokoelmassaan naisen asemaa, paikkaa ja identiteettiä 2000-luvun alun taideyhteisöissä. Seuraavassa elokuvakäsikirjoituksessaan hän aikoo lähteä purkamaan mielenterveyshäiriöiden stigmaa.

10 kysymystä

10 kysymystä: Niko Konttinen

Oululaislähtöinen muusikko Niko Konttinen hyppäsi tuntemattomaan siirtyessään soolouralle. Ensi vuonna julkaistavan esikoisalbumin kantavia teemoja tulevat olemaan Itsensä löytäminen ja uskallus olla oma itsensä.

Close Menu