IHIMISIÄ

Kiehtovia ja ajankohtaisia tekijöitä Oulusta ja maailmalta.

ARTIKKELIT

10 kysymystä

10 Kysymystä: Antti Kurttila

Oululaislähtöinen Antti Kurttila on Dome Runnerin basisti. Tulevassa Kaupunniklubi goes Välivainio -tapahtumassa perjantaina 17.6. bändi tarjoilee industrial metallia varmalla otteella.

10 kysymystä

10 kysymystä: Susanne Kainto

Taiteilija, runoilija ja kulttuurituottaja Susanne Kainto ideoi työkseen kulttuuritapahtumia ja mukavaa tekemistä Toppilan alueelle.

10 kysymystä

10 Kysymystä: Petri Lusikka

Oululainen laulaja-lauluntekijä Petri Lusikka julkaisee 29. heinäkuuta Toivon lauluja -esikoisalbuminsa, jonka kappaleissa hän kertoo omakohtaisista kokemuksistaan toivon varaan ripustautumisesta. Lusikka esiintyy Kaupunniklubi goes Toppila hoodz -tapahtumassa perjantaina 10. kesäkuuta Koskelan suuralueen yhteisötila Alvarissa.

10 kysymystä

10 kysymystä: Siiri Aunola

Kuvataiteilija Siiri Aunolalle taiteen tekeminen on vapaa-aikaa suruista, siksi valtaosa hänen töistään piirtyy värikkäinä ja iloisina. Aunolan Mielijohde-näyttelyn avajaisia vietetään Kaupunniklubilla yhteisötila Alvarissa perjantaina 10. kesäkuuta.

10 kysymystä

10 kysymystä: Ellu Malkamäki

The Voice of Finlandissa kilpaillut, oululaistunut muusikko Ellu Malkamäki haaveilee kuumailmapallomatkasta ja elävästä kulttuurikaupungista. Yksi haave on käymässä toteen lähipäivinä: debyyttisinkku Kiurujen laulu julkaistaan musiikkivideon kera.

10 kysymystä

10 kysymystä: Taneli Reponen

Oululaisen lauluntekijä Taneli Reposen tekstit ovat tarinamaisia rakennelmia, joiden aiheina voi olla niin elämänhallinnan vaikeus kuin ristikoita tekevä mummokin. Reponen esiintyy Kaupunniklubilla torstaina 28. huhtikuuta.

10 kysymystä

10 kysymystä: Nina Juustila-Cevirel

Oululainen runoilija, teatterintekijä ja kulttuuriharrastaja Nina Juustila-Cevirel julkaisi toisen runoteoksensa Vällyihin valuva viime vuoden lopulla, mutta teoksen julkkareita päästiin juhlistamaan vasta helmikuussa. Juustila-Cevirelille runoudessa parasta on leikki.

10 kysymystä

10 kysymystä: Päkä Rehu

Valo- ja videokuvaaja Päkä Rehun ensimmäinen näyttely avautui Pohjoiseen valokuvakeskukseen helmikuun alussa.

Ihimisiä

Pedaalimaailmassa eletään nyt käsityöläisyyden kukoistuskautta

Oululaisen efektipedaalifirma Pochardin käsityöpajassa valmistuu pedaaleita, jotka saisivat Väinämöisen kanteleenkin soimaan uudella tavalla. Yrittäjä Olli Heikkinen ei kaipaa isoa firmaa vaan tekee mieluummin asioita, jotka häntä kiinnostavat.

10 kysymystä

10 kysymystä: Asta Salomaa

Asta Salomaa opiskeli musiikkikasvattajaksi, mutta löysi paikkansa taiteen ja kulttuurin mahdollistajana tuottajan työssä. Tällä hetkellä hän työskentelee unelmatyössään Oulu2026-hankkeessa, toimii Radio Helsingin kirjeenvaihtajana ja ilmaisee itseään neulomalla sukkia.

Ihimisiä

Koti Oulussa, pelikenttänä maailma

Galleria Harmajassa on syyskuun ajan nähtävillä oululaisen kuvataiteilija Anni Kinnusen uusin Safewords- näyttelykokonaisuus. Mitä Oulussa eläminen ja työskenteleminen merkitsee Kinnuselle, ja onko taiteilijalla paremmat menestymisen mahdollisuudet, jos tukikohta löytyykin Etelä-Suomesta? Keskustelimme aiheesta Kinnusen ja galleristi-kuraattori Veikko Halmetojan kanssa.

Close Menu